Petak, 23 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Široki u novu sezonu sa starim receptom

  KK Široki se u prošloj sezoni oprostio od igranja u ABA ligi, nakon što su sezonu završili na posljednjem, 14. mjestu. Pred klubom je sezona 2014./2015. i uprava kluba se pokušava prilagoditi resursima koji su im na raspolaganju, a koji su osjetno manji nego prethodnih sezona. Od ove sezone nastupat će samo u natjecanjima pod okriljem Košarkaškoga saveza BiH, prvenstvu i kupu.

  - Advertisement -

  Sukladno potrebama i proračunu, za Široki će ove godine uglavnom nastupati domaći igrači te vjerojatno neće biti angažiranja stranaca. U okrilje kluba vratio se Josip Naletilić, bivši kapetan Širokog, koji je u međuvremenu nastupao za šibenski Jolly i rumunjsku Craiovu. Nakon isteka ugovora na koncu prošle sezone, sa Širokim je produžio i Josip Bilinovac, iako se njegovo ime spominjalo i u kombinacijama s nekim ABA ligašima.

  Hrvatsko tržište ove godine Širokom je ponudilo nešto afirmiranije igrače, Ivana Novačića i Mišu Diminića. Ivan Novačić je nisko krilo, a u prošloj sezoni nastupao je za KK Zagreb. Miše Diminić igra na poziciji centra, a u Široki stiže iz Darde i trebao bi zamijeniti Roberta Rikića koji se priključio podgoričkoj Budućnosti. Bosanskohercegovačka liga je sigurno na kvaliteti obogaćena ovim dvojcem. Obojica su iskusni igrači i trebali bi sa Širokom praviti razliku nad ostalim klubovima u BiH.

  Ono što će biti najzanimljivije pratiti u novoj sezoni je svakako razvoj mladih igrača. Iako je najveći talent kluba u proteklih nekoliko godina, Boris Barać, preselio u Zagreb gdje će nastupati za Cibonu, a Domagoj Bošnjak otišao na posudbu u Zadar, Široki i dalje ima mladost koja mnogo obećava. Najveći napredak svakako se očekuje od Tonija Katića i Josipa Mikulića, koji su i u prošloj sezoni znali odigrati na visokoj razini. Ipak, ove se sezone od njih očekuje kontinuitet u dobrim nastupima. Naravno, u sastavu će se kroz sezonu naći još mladih, ali većina njih, osim Ivana Karačića i Andrije Ćorića koji su solidno odigrali završnicu sezone, će prvi put odigrati neku značajniju minutažu za seniorsku ekipu.

  Da se s klubom ozbiljno radi, vidi se i u potpisima stručnog stožera. Naime, ugovore su produžili glavni trener Ivan Velić i kondicijski trener Mate Brekalo. Upravo se Brekalu pripisuju velike zasluge u “stvaranju” kompletnih igrača koje Široki redovite plasira u košarkaški svijet, a među njima su najistaknutiji Stanko Barać i Darko Planinić, pa je za dobro Širokobriježana poželjno njegovo prisustvo u redovima najtrofejnijeg BiH kluba.

  Ako se Širokobriježani žele vratiti u elitno društvo iz regije, u krugove ABA lige, sezonu će morati završiti kao pobjednici domaćeg prvenstva. Naime, ove sezone se umjesto dosadašnja dva dodatna mjesta, u ligi nalazi samo jedno dodatno za koje se preko nacionalnih koeficijenata natječu BiH, Slovenija, Hrvatska i Srbija. Za jedinog BiH predstavnika, Igokeu, biti će teško pored ekipa koje pretendiraju na naslov doći do dodatnog mjesta za BiH. Također, ni Širokom neće biti ništa lakše doći do naslova državnog prvaka pored Igokee koja se dodatno pojačala pred ovu sezonu, među ostalim i s dosadašnjim glavnim igračem Širokog, Jonathanom Jonesom.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE