Skauti Bullsa i Grizzliesa jučer gledali Smitha i Nurkića

Array

Jučerašnji susret između Cedevite i Zaragoze u Eurokupu pratila su uživo dva NBA skauta. Onaj od Chicago Bullsa došao je pogledati Nolana Smitha dok je skaut Memphis Grizzliesa došao vidjeti na djelu Jusufa Nurkića.

Cedevita je poražena od Zaragoze i to tricom našeg Damjana Rudeža u posljednjoj sekundi utakmice, a skaut Grizzliesa imao je što za vidjeti od Nurkića koji je odigrao jednu od boljih utakmica za Cedevitu. Za nepunih 15 minuta na terenu, zabio je 18 koševa uz šut iz igre 8/11, uhvatio je tri skoka, jednom je asistirao, podijelio je tri blokade i potpuno je izludio gostujućeg centra Giorgija Shermadinija koji Nurkića nije mogao zaustaviti u obrani, dok je u napadu dobio par lijepih blokada. Dojam su možda malo pokvarile tri izgubljene lopte.

Smith s druge strane odigrao jednu lošu utakmicu. Postigao je šest poena uz izuzetno loš šut iz igre, pogodio je samo dvije lopte iz devet pokušaja u 18 minuta igre. Toj statistici pridodao je jedan skok i jednu izgubljenu loptu. Prilično je jasno koji je skaut otišao zadovoljniji iz Zagreba.

Related Articles