Škrljevo tricama do bodova

Array

Bio je ovo susret dvije ekipe s istim omjerom u Premijer ligi nakon dva kola. Uloga favorita pripala je domaćoj ekipi, kako zbog domaćeg terena tako i zbog činjenice da su gosti došli bez kapetana Aljoše Šarca i sa samo deset igrača, od kojih je samo osam igrača bilo spremno za igru, Domagoj Vrkić novi je na listi ozlijeđenih igrača.

HT Premijer liga treće kolo, 22. listopad:


ŠKRLJEVO-VRIJEDNOSNICE OSIJEK 89:81 (28:17,23:23,7:17,31:24)

ŠKRLJEVO: Nash 2, Štemberger 2, Jashari, Barnjak 1, Boban 12, Hrnjkaš, Perković 13, Konjević 16, Radunić 11, Furlan, Williams 12, Stipčić 20

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Boban 8, Taylor 14, Došen 9, Bačić, Markulin 14, Anzulović, Krajina 4, Jois 23, Vrkić, Turalija 9.


Sve to znao je trener domaćih Damir Rajković, koji je tako postavio igru od početka utakmice, što je njegovoj ekipi donijelo vrlo veliko vodstvo već na kraju prve četvrtine, od 28:17. Pokušao je trener gostiju Krstić i sa zonskom obranom, no četiri trice domaćih, brzo su ga odgovorile od tog načina branjenja pa se brzo vratio na obranu čovjek na čovjeka, no i na tu obranu domaći su imali odgovor. Brian Williams zadavao je najviše problema gostima, svojim poenima i razigravanjem svojih suigrača.

Nešto bolja igra u drugoj četvrtini gostujuće ekipe u jednom im je trenutku donijela minimalan zaostatak, no nedostajalo je malo više mirnoće u napadu kako bi se potpuno vratili u egal. Razlog velikog zaostatka za domaćom ekipom Osječani su imali prije svega u lošoj i propusnoj igri u obrani. Igrači Škrljeva ostvarili su gotovo sve svoje ideje u napadu, dok su Osječani sa svojih samo šest prekršaja u dvadeset minuta ostavili dojam da su više razmišljali kako ne ući u probleme sa prekršajima zbog malog broja igrača u rotaciji. Dovelo ih je to do primljenih 51 poen za dvadeset minuta. Venkatesha Jois sa svojih 15 poena držao je ih je na životu, dok su kod domaćih Brian Williams i Davor Konjević svaki s 10 poena predvodili svoju ekipu.

Nešto suzdržaniju košarku, posebno u napadu, prikazala su ova dva takmaca u trećoj četvrtini. Osječani su postavili zonsku obranu, za koju domaći igrači nisu pronalazili najbolja rješenja, za razliku od prvog poluvremena, iako se mora priznati da su Krstićevi momci u obrani podigli intenzitet pa se i napad otvorio, što je rezultiralo smanjenjem zaostatka na kraju treće četvrtine. Semafor je na kraju treće četvrtine pokazao rezultat 58:57. Samo sedam poena postigli su domaći igrači za deset minuta igre. Odmah je bilo vidljivo da će ovo biti neizvjesna završnica, točnije zadnjih deset minuta.

Krenule su obje ekipe na sve ili ništa ulaskom u zadnju četvrtinu. U takvoj igri bolje su se snašli domaći igrači, koji su tricama održavali prednost svojoj ekipi. Uporni Osječani, iako vidno iscrpljeni, nisu im dozvoljavali da riješe pitanje pobjednika, no pred kraj utakmice i oni su posustali. Tek u zadnjim minutama na naplatu je došao mali broj igrača u rotaciji, pa je tako i popustila koncentracija i domaći su igrači tricama riješili pitanje pobjednika. Šutirali su domaći igrači trice 11/27 ili 40%. Rezultat zadnje četvrtine bio je 31:24 u korist domaće ekipe. Vidno iscrpljen i mokre košulje kao da je i sam igrao, trener gostiju Vladimir Krstić ipak je morao čestitati Damiru Rajkoviću na zasluženoj pobjedi. Osječanima ostaje nada da će se ozlijeđeni igraći što brže oporaviti i rasporediti minutažu.

Domaće je predvodio Dino Stipčić s 20 poena(5/6 za tri poena), Davor Konjević dodao je 16 te Jasmin Perković 13. Kod gostiju Venkatesha Jois zabio je najviše, 23 poena uz šut 11/19 te 9 skokova, dok su Jimmie Taylor(40.minuta una terenu) i Bruno Markulin dodali svaki po 14 poena.

Related Articles