Škrljevu derbi protiv Hermesa (Foto/Boxscore)

Array

Škrljevčani su protiv najvećeg konkurenta za ulazak u prvu ligu upisali i treću pobjedu u A1 kvalifikacijama. I završnih visokih 15 poena razlike mogli bi na kraju biti vrijedni.

Hermes je bolje ušao u utakmicu i bio je u vodstvu do pred kraj poluvremena. U dva navrata je ubačajima Ivana Grgata i Ljube Prgometa momčad Zvonimira Mravka imala 10 poena prednosti. Serijom 11-0 domaćin preuzima vodstvo koje do poluvremena diže na 39:33.

U drugom poluvrijeme igrači Aramisa Naglića dižu ritam i kontroliraju igru i rezultat. Posebno dobro odigrana je bila posljednja četvrtina kada su Škrljevčani napravili visoku prednost.

Matija Češković (na fotografiji) je bio najučinkovitiji sa  17 poena, a najbolji ukupni učinak još jednom je imao mladi Marko Milekić (12p, 10sk). Dvoznamenkasti su bili i Igor Salamon (12) te Davor Velčić (11). Kod gostiju Ljubo Prgomet je imao učinak od 17 koševa i 7 skokova, Ivan Grgat je dodao 12 dok je domaćin dobrom obranom Svenu Smajlagiću dopustio samo jedan ubačaj.
Škrljevo u utorak ima neugodno gostovanje kod Jazina, a Hermes dočekuje Podravac koji je večeras upisao drugu pobjedu.  .

A1 kvalifikacije: Raspored, poredak, statistike

[nggallery id=130]

Foto: © Arsen Miletić

Related Articles