Skupina F: Španjolska bez većih problema svladala Finsku

Array

U drugom susretu skupine F, reprezentativci Španjolske očekivano su slavili protiv Finske i barem malo isprali gorak okus nakon poraza protiv Grčke.

Španjolska – Finska 82:56 (18:15;42:30;57:41)

Španjolska: Aguilar,Fernandez 6, Rodriguez 9, Rey 6, Calderon 23, Rubio 4, Claver 12, San Emeterio 6, Llull, Gasol 6, Gabriel 2, Mumbru 8.
Finska: Koivisto 5, Nikkila, Muurinen 4, Huff, Lee 12, Salin, Kotti 6, Koponen 17, Haanpaa 6, Mottola, Ahonen, Rannikko 6.

Od samog početka Španjolci su bili dominantna ekipa na terenu i držali rezultatsku prednost, dok je Fince u susretu držao odlični Petteri Koponen, zabivši više od pola poena ekipe u prvom periodu. Španjolski igrači s klupe puno su bolje reagirali, Fince nije služio šut za tri poena i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 42:30.

Dominacija Španjolaca nastavljena je i u drugom poluvremenu, kada su otišli na 20 poena razlike i razriješili pitanje pobjednika. Tijekom cijelog susreta malobrojna publika mogla je uživati u lepršavoj igri Španjolske reprezentacije, a najviše je pljeska zaslužio odlični Jose Calderon postigavši 23 poena praktički bez promašaja. Viši postotak šuta, agresivnija pristup koji je rezultirao većim brojem slobodnih bacanja, dominacija u skoku, poeni iz pogrešaka protivnika, kao i koševi iz drugog napada bili su na strani Španjolske pa ne čudi konačnih 26 poena razlike i rezultat 82:56.

Uz odličnog Calderona dobru partiju pružio je i Victor Claver s 12 poena i 7 skokova. Kod Finaca, Koponenu se priključio Gerald Lee s 12 poena i 6 skokova, dok je ostatak ekipe bio poprilično indisponiran.

Related Articles