Slovenci odlično organizirali EuroBasket

Array

Iako su nas naši reprezentativci jučer razočarali lošom igrom protiv Španjolske, moramo spomenuti i odličnu organizaciju natjecanja, barem što se tiče skupine u Celju nakon prvog dana.

Slovenski organizatori sve su akreditirane novinare dočekali prigodnim poklon paketom (torba, usb stick, karta za vlak kojom se besplatno može voziti po Sloveniji u trajanju Eurobasketa 2013, zatim kemijska, blok za pisanje i knjiga vodič kroz prvenstvo).

Oko dvorane sve je prepuno popratnih sadržaja. Dva velika šatora za navijače gdje se u jednom nalazi veliki video zid za praćenje utakmica, a u drugom do njega je bina s pultom za DJ-a i glazbene izvođače. Navijači se mogu zabavljati i s razno raznim igrama, šutirati na koševe, zatim se okušati u šutiranju na koš koji je na visini od nekih sedam do osam metara. Mogu jahati električnog bika, okušati se u boksanju vreće, sve to je besplatno.

Prekrasne hostese šeću okolo i nude reklamne letke, a ima i bogate ponude jela i pića. Točenu pivu od pola litre možete dobiti za nekih 2,20 eura, a ima i bogate ponude hrane: pršut, pljeskavice, ćevapi, piletina, kobasice. Cijene se kreću od oko 3 do 5 eura.

Hrvatskih je navijača bilo najviše, poslije domaćih naravno. Jučer ih se u Celju okupilo oko 2000, što je dok je košarkaška reprezentacija u pitanju apsolutni rekord u posljednjih desetak godina na nekom velikom natjecanju. Došli su iz svih krajeva Hrvatske (Međimurje, Zagorje, Zagreb, Šibenik, Pula, Slavonija…). Sigurno ih je bilo iz ostalih krajeva Hrvatske, ali ovo smo uspjeli pohvatati iz razgovora i natpisa na zastavama.

Bilo je tu i mnogo poznatih košarkaških imena kao što su: Emilio Kovačić (skaut Phoenix Sunsa), Ivica Dukan (skaut Chicago Bullsa), Danko Cvjetičanin (skaut Brooklyn Netsa), Gordan Giriček, Jurica Golemac, Nikša Prkačin, Darko Krunić, Boris Gnjidić, Dražen Anzulović, Ivan Velić, Predrag Šarić, Marko i Ivan Tomas, Petar Skansi od Hrvata, a neki od stranih koje smo primjetili bili su: Vladimer Boisa koji prati Gruziju, Jorge Garbajosa koji je sukomentator na španjolskoj televiziji, primjetili smo i Slavka Kotnika, a tu su i Ivo Daneu te njegov sin Jaka koji je suradnik Slovenske tv, zatim Goran Jagodnik, a došao je i trener Phoenix Sunsa, ali igračka legenda Utah Jazza, Jeff Hornacek.

Spomenimo da od sutra na Sportskoj TV možete pratiti prijenose najzanimljivijih susreta EuroBasketa, tu informaciju nam je potvrdio Igor Ćurković, jedan od voditelja emisije Zakucavanje. Svi navijači koji nemaju karte, a žele ih kupiti mogu to napraviti ispred same dvorane. Karata za naše utakmice ima, jedino za susret protiv Slovenije se ne može dobiti karta.

Svi koji ćete ići u Celje na neku od utakmica, neće vam biti problem doći jer na svakih sto metara u gradu imate tablu s natpisom EuroBasket i strelicu kamo morate skrenuti. Oznake za EuroBasket organizatori su postavili i na autoputu.

Related Articles