Hrvoje Radanović prvi put će u karijeri kao glavni trener voditi austrijsku Viennu!

Viceprvak Austrije, GMMT Vienna prošlog je mjeseca jednog Riječanina na svojoj klupi zamijenila drugim, otišao je Aramis, a istu preuzima Hrvoje Radanović.

Hrvoje Radanović mladi je hrvatski trener, a u 32. godini života prvi put je dobio posao glavnog trenera. Kao prvi čovjek struke voditi će seniorsku momčad bečke GMMT Vienne. S njim je ovih dana razgovor odradila novinarka Novog lista, Katarina Blažević.

Hrvoje se odlučio posebno zahvaliti Aramisu Nagliću koji ga je prije tri godine prepoznao i doveo u Beč kao pomoćnika.

‘Izuzetno sam sretan što sam u ovim godinama dobio priliku prvi put u karijeri voditi jedan inozemni klub koji je na vrhunskoj razini. To je velika odgovornost i izazov. Samo se mogu zahvaliti obitelji Stazić koja je povukla hrabar potez, kao i Aramisu Nagliću, koji me prije tri godine prepoznao kao mladog trenera te mi je dao šansu da radim s njime. Ukazao mi je veliko povjerenje i otvorio mi veliki prostor u radu.’

Istoga trenutka kada je pao potpis dvogodišnjeg ugovora, Radanović je s Upravom krenuo slagati momčad za novu sezonu. U razgovoru je istaknuo kako se nada ostanku još jednog Hrvata – Ivana Siriščevića.

S braćom Stazić želim sastaviti momčad kojoj će težak rad i trening biti osnovni smjer u kojem ćemo ići. Želimo igrače koji će biti maksimalno motivirani, puni strasti za napredak i gladni za uspjehom. Nećemo pričati o ciljevima, već o zadacima, a ako budemo pošteni prema radu, naravno da uspjeh neće izostati. Osobno me zanima borba za vrh, a površnost me ne zanima jer vodi u prosječnost, što nije prihvatljivo. Ivan Siriščević je u Beču tri sezone i jedan je od igrača kojemu vjerujem i on vjeruje meni te se nadam da ćemo i dalje imati sjajnu suradnju i rezultate. O ostalim imenima još ne mogu govoriti, ali sigurno je da Beč kao klub ima odličan imidž i jako velik dio igrača iz Austrije i inozemstva želi biti dio te priče’ , zaključio je za kraj.

Related Articles