Smajlagić među Vitaminima

Cedevita Junior potpisala je posljednje pojačanje pred start Prve hrvatske lige (subota, Sesvete, 18:30, Dom košarke Cedevita). U klub stiže 30-godišnji branič Sven Smajlagić (05.06.1990. Zagreb), sin zlatnog olimpijca, rukometaša Irfana Smajlagića, koji je potpisao do kraja sezone plus opcija slijedeća sezona. Iskusni Sven karijeru je započeo igrajući Euroligu u dresu Cibone 2010., prošao je i inozemne parkete u BiH, Slovačkoj, Sloveniji, Grčkoj i Francuskoj a prošle je sezone igrao za Zabok u HT Premijer ligi gdje je u 10 nastupa za prosječnih 28.5 minuta na parketu ubacivao 16.6 koševa uz 2.9 asistencija, 5.4 skokova i 2 ukradene lopte.

“Potencijal momčadi i jedan novi izazov bio mi je glavni razlog dolaska u Cedevitu Junior. Klub ima mladu i talentiranu ekipu i mislim da im fali malo iskustva da bi napravili onaj korak više a to je meni osobno jedan izazov u karijeri tako da s veseljem sve to prihvaćam. Ovdje sam zapravo već gotovo mjesec dana, treniram s dečkima koji su me sjajno prihvatili a isto tako su i oni meni legli i to je bio jedan od ključnih razloga zašto sam odlučio prihvatiti ovu ponudu a ne neku ponudu iz inozemstva koje su bile financijski puno izdašnije. Mislim da sam dobro odlučio”, rekao nam je prigodom potpisa ugovora Sven Smajlagić.

“Nema uopće dileme da Cedevita Junior ima vrhunske uvjete za rad ovdje u Domu košarke Cedevita gdje sam puno puta i trenirao i igrao utakmice. Sve je sjajno i na vrhunskoj razini, od svlačionica, dvorana, regeneracije i medicinske službe, sve ono što je profesionalnom igraču potrebno da bi vrhunski trenirao i napredovao.”

Dolaskom Smajlagića i apetiti momčadi za ovu sezonu rastu i ambicije za vrh ljestvice su izraženije. “Mislim da momčad ima potencijala i mislim da se i trenira tako da se to ostvari. Iskreno, meni bi bilo razočarajuće da ne uspijemo ispuniti postavljene ambicije za sezonu. Neću se prerano izletati i obećavati ali držim da je pred ovom ekipom velika budućnost u hrvatskoj klupskoj košarci i mislim da ćemo dugoročno puno toga dati i da smo na putu da to i dokažemo.”

Trener Marko Trninić imao je na treninzima Svena Smajlagića nekoliko tjedana i zna što im može donijeti u sezoni Prve hrvatske lige. “Sigurno ćemo sa Svenom puno toga dobiti. On je iskusan igrač, izuzetno karakteran, pravi profesionalac koji se pokazuje kao lider na terenu. U ovaj prvi dio sezone sada ulazimo sa formiranim rosterom i spremni smo da naša igra bude na višoj razini no što je bila prošle sezone.”

Related Articles