Sparsi izjednačili protiv Širokog

Array

Košarkaši Sparsa poravnali su na 1:1 u seriji finala Prvenstva BiH. Oni su u drugoj utakmici, ovog puta kao domaćin, došli do pobjede rezultatom 70:63.

Otvaranje utakmice donijelo je neizvjesnost. Timovi su se smjenjivali u vodstvu, a nakon prvih 10 minuta bilo je 15:15. Slično se igralo i u drugom periodu, pa je u prvih 20 minuta osam puta bilo neriješeno, ali su domaći ipak imali prednost na poluvremenu. Bilo je 18:14.

U trećoj četvrtini gostujući tim je „nestao“ sa parketa pa su to domaći znali iskoristiti. Imali su i 17 poena prednosti kada je u 29. minuti bilo 55:38, a uoči posljednjih 10 minuta susreta Sparsi su vodili 57:42.

Posljednji period utakmice je počeo prijetnjom Širkobriježana koji su napravili 5:0, a za nešto više od tri minute napravili su 9:1, pa je domaći tim imao sedam razlike pred posljednjih sedam minuta susreta. Došli su gosti i na minus četiri (60:56), na četiri minute do kraja, a i na samo dva poena manjka na dvije minute i 30 sekundi prije završetka susreta. Tada je domaći tim imao više strpljenja i na kraju slavio.

Kod Sparsa su najefikasniji bili Draško Albijanić sa 14 i Slobodan Jovanović sa 13 poena, dok je u gostujućem sastavu Steven Fenner postigao 13 koševa.

Related Articles