Splićani uvjerljivi protiv Mrava

Array

Košarkaši Splita na Gripama su ugostili košarkaše Zagreba. Bila je to jedna zanimljiva utakmica u kojoj su Splićani imali visoko vodstvo na poluvremenu da bi sve kompromitirali u trećoj četvrtini. Ipak, ukazao se Goran Filipović koji je predvodio 15:0 seriju Splita s kojom su riješili pitanje pobjednika.

Prva dionica bila je klasično ispitivanje snaga. Igralo se koš za košem i nijedna momčad se nije značajnije odvajala. Tako je trajalo sve do završnice prvog poluvremena. Kada Splićani sjajnim šuterskim izdanjem postižu 30 poena u četvrtini i dolaze do visokih plus 14 na poluvremenu. Više pojedinaca bilo je šuterski raspoloženo, a najistaknutiji u prvom dijelu bili su Glavinić i Mustapić.

Bude se i gosti u drugom poluvremenu. Vučić i Božić polako počinju topiti prednost Splićana i dovode Mrave na samo minus pet na kraju treće četvrtine. No, na nesreću gostiju razigrao se i Goran Filipović. Mladi playmaker s dva prodora i dvije trice predvodi Splitsku 15:0 seriju kojom su riješili sve dvojbe. Imali su domaćini tri minute prije kraja i plus 20 (81:61), ali Mravi su malo na kraju uspjeli ublažiti poraz, a pokoju minutu u završnici su dobili i neki mladići koji inače i nemaju preveliku minutažu.

Na kraju spomenut ćemo samo da je ovo bila druga utakmica (drugi vikend zaredom) koja je ove godine bila prenošena uživo od strane nacionalne televizije. Nadajmo se da će se takav trend nastaviti i dalje kako ljudi ne bi zaboravili da u Hrvatskoj i dalje postoji nacionalno košarkaško prvenstvo.

Related Articles