Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Split i drugi put bolji od Križevaca

  Split je u posljednjoj četvrtini uspio slomiti domaćina i upisati vrlo važne bodove protiv konkurenta u Ligi za ostanak. Susret je završio rezultatom 83:92.


  Križevci – Split 83:92 (20:22; 47:48; 62:64)

  - Advertisement -

  Križevci: Kapusta 16, Palac 2, Konjević 17, Jakoliš 16, Matoić 3, Proleta 4, Jurjević 14, Maslić 2, Fodor 9, Kapelari, Prstec, Gašpar.

  Split: Mimica 27, Subotić 21, Matić 10, Jukić 10, Najev 19, Dominović 5, Vučić, Kalajžić, Jukić, Markulin.


  Odlično ulaze u utakmicu agresivni Splićani, rade seriju od 11:2 i domaćin je izgledao bespomoćno. No kako to često biva u Križevcima, bodovi se ne odnose bez borbe iz Modeca. Momčad Luke Bujasa se ubrzo vraća u utakmicu te završavaju prvu četvrtinu s dva poena minusa. U drugoj se četvrtini izmjenjivalo vodstvo nakon svakog napada a gosti košem Srđana Subotića odlaze na odmor s poenom prednosti.

  Treća dionica je nastavljena u istom ritmu poput druge, igralo se koš za košem, te Križevci u zadnjih deset minuta ulaze s pristojnim šansama za pobjedu. Sve križevačke snove za nove bodove je uništio sjajni Ivan Mimica koji je u posljednjih 10 minuta ubacio 14 poena, te osigurao svojoj ekipi pobjedu.

  Osim Mimice koji je upisao 27 poena i Subotića koji ih je ubacio 21, dobru utakmicu odigrao je i Filip Najev koji je ubacio njih 19. Kod poraženih prvi strijelac bio je Davor Konjević s 17 poena, a osim njega Dino Jakoliš i Borna Kapusta upisali su 16 poena. Borna je još jednom odigrao odličnu all around utakmicu, osim 16 poena, uhvatio je šest skokova, a uspješno je asistirao četiri puta.

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE