Split protiv oslabljenog Sonika traži potvrdu prvog mjesta

Šesto kolo HT Premijer lige danas će otvoriti Split (4-1) i Sonik Puntamika (2-3).

Split je nakon poraza od Cedevite Junior u prvom kolu povezao četiri pobjede, a dobru formu žele potvrditi i protiv Sonika koji na Gripe stiže u znatno oslabljenom sastavu.

Utakmicu su najavili Srđan Subotić i Stipe Kuliš.

“Najbitnije je da smo utakmicu shvatili ozbiljno i ući ćemo u nju maksimalno, Sonik je pokazao u prijašnjim utakmicama, pogotovo protiv Cibone, da može svakome zagorčati život i da su spremi pobijediti svakoga u HT Premijer ligi. Puno toga će ovisti o sastavima u kojima ćemo izaći mi i Sonik, ali mislim da je sve u našim rukama – ako budemo na potrebnom nivou vjerujem u pobjedu”, najavio je susret trener Splita.

Subotić se osvrnuo i na pobjedu protiv Zadra.

“Najbitnije je da vidimo da smo na dobro putu, pokazuje se da ono što radimo ima smisla i da to vrijeme za koje smo znali da nam je potrebno dolazi na naplatu. Nije to još ni blizu onoga čemu težimo, ali sigurno je lakše kada se pobjede neke utakmice.”

Split ove sezone krasi čvrsta obrana i igra na mali broj poena.

“Imamo tako posloženu ekipu, momke koji rade jedan za drugoga, koji su voljni igrati obranu tako da se i naša igra razvija u tom smjeru. Težimo svakome otežati posao i mislim da to radimo na dobrom nivou, ali sigurno ima još prostora za napredak.”


Gostovanje na Grpipama biti će već treća utakmica za Sonikse u manje od tjedan dana, a osim gustog rasporeda zadarskom sastavu probleme stvaraju i brojne ozljede koje su pogodile zelenu svlačionicu. Svoj ovosezonski debi još uvijek čekaju Luka Tomas i Filip Jošić, a odnedavno nema ni kapetana Dina Palčića niti visokog Marina Šarlije, čija su imena tijekom tjedna završila u medicinskom kartonu.

“I do sada smo imali limitirani fond igrača koji je u ovom trenutku još više načet, no iz unutrašnjih rezervi ćemo morati crpiti što je moguće više i nadati se skorašnjem oporavku igrača koji nam nedostaju kako bismo se što je moguće prije vratili u ritam kakav ova razina iziskuje”, osvrnuo se na zdravstveno stanje svojih igrača trener Stipe Kuliš.

Stipe Kuliš (FOTO: KK Sonik Puntamika/Andrej Jančijev)

“Ozljede koje su nas pogodile su nedvojbeno otegotne okolnosti, no nema smisla previše žaliti. Radi se o činjenici koju moramo prihvatiti, a na nama je da nastavimo raditi i naporno trenirati te da iz unutrašnjih rezervi izvučemo što je moguće više. Tako ćemo pristupiti i dvoboju protiv Splita i pokušati se prezentirati na što je moguće kvalitetniji način. Tri utakmice u sedam dana nam stvaraju veliki problem, tim više znajući s kakvim fondom igrača raspolažemo i znajući kakvo nam je zdravstveno stanje, međutim na temelju karaktera koji posjedujemo i na temelju onoga što smo prezentirali u uvodnom dijelu sezone ćemo pokušati parirati. Očekuje nas težak susret, ali ući ćemo hrabro”, kazao je Kuliš.

Utakmica se igra u dvorani Gripe s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Related Articles