Održana press konferencija uoči dva zadarska gostovanja

Utakmica sa Šibenkom na rasporedu je sutra, 6. listopada od 18 sati, dok je dvoboj sa "Studentima" zakazan tri dana kasnije u istom terminu.

U glavnoj dvorani na Višnjiku, 5. listopada s početkom od 11 sati održana je press konferencija uoči dva zadarska gostovanja. KK Zadar ugostit će rival iz Šibenika, a tri dana kasnije odlaze ponovno za Podgoricu, ovaj put na megdan Studentskom Centru.

Trener Jusup osvrnuo se na upit o zdravstvenom stanju momčadi te spremnosti za nadolazeće dvoboje.

Mislim da smo u dobrom stanju, prije svega zdravstvenom. Mekić je u punom treningu pa ćemo i na njega moći računati. Božić se vraća iz viroze te Drežnjak nakon ozljede pa očekujem da će Zadar biti na jednom zadovoljavajućem nivou.

Prokomentirao je ekipu Šibenke navodeći da su veoma agilni i agresivni, a to su pokazali upravo protiv Zadra na memorijalnom turniru igranom u Jazinama.

Prošle sezone smo tamo izgubili, ne očekujem laganu utakmicu. Očekujem da će naši momci biti motivirani i koncentrirani.

Mnogo veći izazov Zadranima će predstavljati dvoboj sa Studentskim Centrom. Podgoričani su u dobrom naletu nakon senzacionalnog osvajanja ABA Liga Super Cupa protiv višestruko moćnijeg Partizana.

Igraju odlično i brzo te dobro trče. Pogodili su sa strancima. Kod njih se osjeća glad i entuzijazam, naročito sad kad su osvojili Super cup.

Jusup smatra da Zadar u ovom trenutku nije u najboljoj formi te da bi se prvo trebali okreniti sebi te dovesti u ravnotežu. Navodi da je sam očekivao da će forma ove sezone doći malo kasnije, a to su i pripreme pokazale.

Što se tiče Studentskog centra više gledam naše slabosti nego njihove prednosti. Imali smo veliki problem sa skokom i tranzicijom, a tu je Derby jak naročito u tranziciji. Ako to uspijemo zaustaviti onda smo bliže jednoj kvalitetnoj igri, a samim time i rezultatu.

Utakmica sa Šibenkom na rasporedu je sutra, 6. listopada od 18 sati, dok je dvoboj sa “Studentima” zakazan tri dana kasnije u istom terminu.

 

Related Articles