Split razbio Jolly, poznati svi sudionici juniorskih poluzavršnica

Array

Nakon što su izgubili u Zadru, juniori Splita su za odlazak na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske morali pobijediti Šibenik. To su na i više nego uvjerljiv način napravili i ako pobijede u dodatnim kvalifikacijama natstupiti će u, prema rosterima ekipa dosta jačoj, skupini B u kojoj će igrati s Cibonom, Osječkim sokolom, Feniksom i Dubravom.


Split – Jolly 89:47 (22:13, 41:24, 72:33)

Split: Bender I. 23, Marinelli 17, Bender D. 13, Dominović 9, Vučić 9, Jukić I. 8, Žižić 5, Filipović 3, Jukić J. 2, Kujundžić, Bokšić, Došen.
Jolly JBS: Roso 16, Gabrić 8, Gulam 6, Peran 7, Petković 4, Lučev 2, Baljkas 2, Perković, Grubić 2, Jurić,  Bilalović, Čaleta-Car.

Kad protivnička ekipa limitira Tomislava Gabrića i Josipa Gulama  na jednoznamenkasti učinak jasno je da će Jolly loše proći. To se dogodilo u Splitu gdje je domaćin ostvario pobjedu s visokih 42 poena prednosti tako da ove sezone nećemo gledati juniorske reprezentativce iz Šibenika na poluzavršnici.

Žute su predvodili Ivan Bender s 23 poena, Paolo Marinelli je dodao 17, a Dragan Bender 13. U sastavu Šibenčana jedini koji je nešto uspio napraviti je Tomislav Roso (16).

Juniorska poluzavršnica

Iako su prije početka juniorskog prvenstva na jugu Zadrane stavljali iza Splita i Jollyja, oni su prevođeni Škarom, Perićem i Juricom na kraju osvojili titulu prvaka regije s velikim šansama da se kroz skupinu A plasiraju i na završnicu.

Pored njih, u skupini A će biti Cedevita i Zagreb iz Centra, Kvarner 2010 s zapada i najvjerojatnije Križevci. Križevčanima još predstoji utakmica s Međimurjem za prvaka regije, ali pošto su Žapci u prvoj utakmici bili bolji s 127:64 ne sumnjamo da će momčad Luke Bujasa predvođena Tomislavom Prstecom i Bornom Kapustom to riješiti u svoju korist.

Skupina B će biti do kraja neizvjesna i po našoj procjeni sve ekipe imaju šansu da osvoje jedno od prvih tri mjesta, prva dva vode na završnicu, a najbolji treći osigurava regiji dodatno mjesto za sljedeću sezonu. O Ciboni (Arapović, Mazalin) ne treba puno trošiti riječi, Feniks je s oporavljenim Karlom i Brunom Žganecom sigurno jedan od favorita, Split je ekipa u kojoj je kompletna petorka reprezentativna, a ne smije se podcjenjivati niti uvijek opasna Dubrava te Osječki sokol u kojem igra par igrača (Kozić, Križanac, Ćosić) koji su ove sezone dobivali finu minutažu u A1 ligi.

U svakom slučaju čeka nas zanimljiva poluzavršnica, bilo bi odlično kada bi HKS sve momčadi uspio okupiti u isto vrijeme na jednom mjestu.

Related Articles