Srpski navijači ponovili incident

Array

Ružne stvari događale su se jučer u Vukovaru, a nastavljene su i danas. U prvom kolu europskog prvenstva za djevojke do 18 godina susrele su se reprezentacije Srbije i Grčke. Na tribinama se okupilo više stotina srpskih navijača, “fanatika” ženske košarke, koji su na izuzetno čudan način “bodrili” svoje igračice.

Naoružani srpskim zastavama okupirali su jedan dio tribine. Sve bi to naravno bilo u redu da se nije dogodilo ono što se dogodilo. Na zastavama je ćirilicom pisalo Vukovar, a s tribina se skandiralo “Ovo je Srbija“. Policija je transparente maknula, ali navijače nije udaljila iz dvorane.

Ružne stvari događale su se i danas kada je srpska košarkaška reprezentacija odigrala svoj drugi susret. Kao reakcija na jučerašnje događaje „vojska“ hrvatskih navijača uputila se u Vukovar.

Srbi su sličnim povicima kao i jučer nastavljali provocirati sve prisutne, ali i hrvatsku javnost. Do sukoba nije došlo izrazito zbog toga što je policija ozbiljno shvatila svoj posao i unaprijed osigurala sve što je trebalo da ne dođe do otvorenog okršaja između naših navijača i srpskih.

Kako su u zadnje vrijeme navijači i ono što se viče s tribina gotovo u samoj žiži događaja i svima su puna usta kulturnog ponašanja bit će zanimljivo kako će se i hoće li se vlada Republike Hrvatske oglasiti u vezi događanja u protekla dva dana i još važnije hoće li išta učiniti povodom istih.

Ne tako davno dio tribine u Maksimiru je ispražnjen zbog vrijeđanja nacionalne manjine i jednog čovjeka. Hoće li biti poduzete nekakve mjere protiv onog tko verbalno napada cijeli narod, a i samu državu?

Za kraj nadam se da će i dio naših istočnih susjeda pročitati ovaj tekst, barem onaj dio koji je u uvjerenju da je Vukovar i dalje Srbija. Prema sadašnjim granicama, Vukovar je dio istočnog dijela Srijema koji se nalazi u Hrvatskoj i sjedište je Vukovarsko-srijemske županije koja se također nalazi u Hrvatskoj.

O kvaliteti napisanog se uvijek može raspravljati, ali u odlomku iznad ovoga su iznesene činjenice tako da uz informativni sadržaj ovaj članak može imati i poučni karakter.

Related Articles