Stipe Bralić za Crošarku: “Imamo šanse za Final Four kupa”

Array

Naš ponajbolji trener u ženskoj košarci, Stipe Bralić na klupi Šibenika i drugu sezonu bilježi više nego solidne rezultate.

Podsjetimo, Bralić je godinu i pol bio bez angažmana nakon što je prestao voditi seniore Ribola Kaštele, no ženska košarka nikako mu nije nepoznanica, s obzirom da je upravo u njoj ostvario najveće uspjehe.

Rođeni Šibenčanin je s tadašnjim Jollyjem uspio doći do tri naslova prvaka Hrvatske, tri hrvatska kupa, jednom je osvojio i regionalnu WABA ligu. Uz spomenute, još regionalni kup i superkup Hrvatske.

Bralić je brojne uspjehe ostvario i s ŽKK Gospić, a nikako se ne smije zaboraviti njegov staž u ženskoj reprezentaciji Hrvatske. Hrvatske seniorke doveo je do najboljeg rezultata na EuroBasketu (5. mjesto), a poslije ih je doveo do prvog i za sada jedinog plasmana na Olimpijske igre koje su naše igračice te 2012. godine u Londonu završile na desetom mjestu.

Prepoznatljivom igrom Bralić je dominirao i u Gospiću, s kojim je također osvojio tri prvenstva, tri kupa i regionalnu ligu.

Razgovarali smo jučer nakon prvenstvene pobjede protiv Plamen Požege, evo što je rekao za naš portal.

Teško ostvarena domaća pobjeda protiv Požege?
“Pobijedili smo teže od očekivanog, ali najvažnija su dva boda.”

Loša prva četvrtina?
“Da, ušli smo premekano u utakmicu, a gošće su se razigrale i imale odličan ritam cijelu utakmicu. Ipak smo u završnici bili smireniji i precizniji.”

Sara Borić pokazuje znatni napredak, još jednom ponajbolja igračica?
“Sara igra dosta dobru sezonu, prije nego sam došao u klub igrala je vrlo malo, ali već lani je imala praktički 25-30 minuta po utakmici. Ove godine je dobila kapetansku traku, vrlo je borbena i vrijedna na treninzima i utakmicama. Naš je najbolji obrambeni igrač, a ima i zavidan učinak u napadu.”

Da je Portorikanka Tayra Melendez bila i u Puli, imali bi možda stopostotni učinak u 2019?
“Za prvo kolo drugog dijela u Puli nije stigla, jer smo je potpisali u zadnji trenutak i nije bilo moguće avionsku kartu riješiti ranije. Tu smo utakmicu igrali napadački jako dobro i vodili, tek nakon 5 osobnih grešaka Mihić i Chiabov smo pokleknuli.”

Zašto ste odlučili dovesti dodatnu igračicu ?
“Doveli smo je, jer nakon odlaska Erslan i loma ruke Pavičić ostali smo na 6 igračica u rotaciji. Teško smo mogli izdržati tako cijeli drugi dio prvenstva.”

Uz napomenu, da imate jaku mladu ekipu?
“Da, četiri juniorke, Borić, Vukšić ,Mihić i Obratov te dvije seniorke Chiabov i Marin koje igraju utakmice praktički bez treninga.”

Kako ste došli do Portorikanke ?
“Doveli smo je preko grčkog agenta kojeg poznam već jako dugo.”

I kakav je vaš prvi dojam ?
“Ona je odlična igračica i osoba, pomoći će nam da ostvarimo cilj ostanka u ligi i k tomu pomoći razvoju mladih igračica.”

U kupu, na jednu utakmicu protiv Zadra lovite i mogući Final4?
“Čeka nas teška utakmica, jer je Zadar iskusna ekipa i imaju širok roster. Ipak, ako dobro odigramo, mislim da imamo šansi.”

Od lani ste ostali bez pola ekipe?
“Problem je što cure kad završe srednju školu idu na fakultet i teško je to nadoknaditi. Tako su Strize i Mrdalj otišle u Medveščak, Ivančević u Split, Rončević u Zagreb, a najbolja igračica zadnjih godina, Periša, u Poljsku.”

A rezultat ne trpi ?
“Ostvarili smo 7 pobjeda i vrlo smo zadovoljni.”

Mirni ste što se tiče opstanka?
“Da, bez obzira što nikad na treningu nemamo kompletnu ekipu. I ove godine ispadaju 3 ili 4 ekipe, sezona je vrlo teška, jer je velik pritisak. Naročito kad imate puno juniorki u velikoj minutaži.”

Tko će po Vama biti među četiri?
“Mislim da će u prve 4 ekipe biti Split, Medveščak, Trešnjevka te vjerojatno Zadar. Možda i Pula, iako je odlazak Tikvić prevelik hendikep.”

Glavni favorit?
“Mislim da su Medveščak i Trešnjevka prvi favoriti, jer imaju ekipu na okupu, dva treninga dnevno i to je ogromna prednost u odnosu na ostatak lige. Dok Split je odlaskom Dedić ipak nešto slabiji.”

A u donjem dijelu, tko ima najbolje šanse “preživjeti” ?
“Mursa kupovinom dvije Amerikanke ima dobre izglede za opstanak te da izbjegne te zadnje tri pozicije.”

Related Articles