Štrajk u Bilbau nakon finala Eurokupa?

Array

Košarkaši Bilbaa koji su se u ovoj sezoni dobrim igrama uspjeli plasirati u finale Eurokupa, najavljuju da kreću u štrajk nakon finalne utakmice u Charleroiu. Plaću igrači nisu vidjeli između tri i šest mjeseci.

Nakon što odigraju finale Eurokupa za svoju dušu, košarkaši baskijskog Bilbaa najavili su štrajk dok im uprava kluba ne podmiri sva dugovanja.

Navodno je Baskijski klub od početka sezone u teškoj financijskoj situaciji. Ipak, svjetlo na kraju tunela naziralo se dolaskom novog glavnog sponzora u klub po imenu Uxue. Prema španjolskim izvorima, Uxue na račun kluba od početka sezone pa sve do sada nije uplatio niti jean jedini euro, a javna tajna je da to ni ne namjeravaju učiniti. Zbog toga plaće igračima kasne već mjesecima.

Nakon odluke momčadi na štrajk, jedan od igrača Bilbaa, Adrien Moerman, rekao je:

“Razgovarali smo o našoj situaciji. Od početka sezone pa sve do sada o tome nismo puno pričali i bili smo usredotočeni samo na našu igru, ali stvari su otišle preko ruba. Neki igrači plaću nisu vidjeli šest mjeseci, drugi tri mjeseca. Protiv Murcije ćemo igrati, a našom igrom počastit ćemo i finale Eurokupa. Nakon utakmice finala Eurokupa počinjemo sa štrajkom koji nećemo prekinut sve dok ne dobijemo plaće”.

Sa zanimanjem ćemo gledati na razvoj situacije nakon finala Eurokupa.

Related Articles