Šutalo presudio Zadru

Array

U susretu 20. kola regionalne lige Široki je slavio u Višnjiku rezultatom 76:81 pred 3000 gledatelja. Gosti iz Širokog Brijega su odlično otvorili utakmicu, no Zadrani su se brzo vratili i imali su prednost gotovo cijelo drugo poluvrijeme.

Zbog nekoliko vezanih promašaja nisu se mogli odvojiti što Široki iskorištava i s mirnom završnicom upisuje sedmu pobjedu.

Trener Zadra Ante Nazor na parket je izveo petorku u sastavu Chaisson Allen, Ante Delaš, Marko Ramljak, Ive Ivanov i Franko Kaštropil, dok je trener gostiju Damir Vujanović na parket izveo petorku u sastavu Johnathon Jones, Marko Šutalo, Ivan Ramljak, Željko Šakić i Robert Rikić.

Široki je odlično otvorio utakmicu s koševima Ramljaka i Rikića. Prednost je konstantno rasla gdje je odlične partije pružao Šutalo koji je u prvoj četvrtini već upisao 10 koševa. Rezultat na kraju prve četvrtine je glasio 15:23, iako je Široki u nekoliko navrata imao dvoznamenkastu prednost.

Široki je u drugoj četvrtini održavao prednost iako se Zadar trudio da smanji prednost gostiju. Najbliži su bili nakon slobodnih bacanja Ivana Batura kada je rezultat glasio 26:30. No odmah sljedeći napad Boris Barać zabija tricu i kasnije polaže za 26:37. Do kraja poluvremena Zadrani su samo djelomično smanjili prednost na krilima Romea Travisa.

Rezultat na poluvremenu je glasio 33:41.

Zadar je bolje odigrao treću dionicu susreta. Točno na sredini ove dionice su po prvi put na utakmici poveli 49:48 košem Kaštropila, da bi potom u nekoliko navrata imali i šest koševa prednosti.

Uz Kaštropila treba izdvojiti i solidnu rolu Gorana Vrbanca koji je pomogao svojoj momčadi da se vrati u utakmicu s pet vezanih koševa. Ipak, u završnici treće dionice ponovno bolja igra Širokog, koji radi seriju 8:0 najviše zahvaljujući tehničkoj pogrešci koja je dodijeljena klupi Zadra i u posljednju četvrtinu ulazi sa dva koša prednosti 58:60.

Serijom 7:0, Zadar je otvorio posljednju četvrtinu na krilima Travisa i Vrbanca. Stvorili su ponovo blagu prednost koju su održavali, ali se ipak Široki nije dao slomiti koji je u tom razdoblju predvođen raspoloženim Karlom Vragovićem, pa se ušlo u neizvjesnu zavšnicu.

Vodili su Zadrani sve do posljednje tri minute kada se Široki vraća ubačajima Vragovića i Ramljaka i poravnava na 72:72. Sljedeći napadi su prošli u igri koš za koš. Kod vodstva Zadra 76:75, Vedranu Moroviću suđena dva sumnjiva prekršaja u napadu za redom što Široki koristi i košem Šutala prelazi u vodstvo 76:77.

Do kraja susreta su Ramljak i Travis šutevima iza linije za tri koša probali vratiti Zadar u utakmicu ali neuspješno. Šutalo do kraja utakmice bio siguran s linije slobodnih bacanja za konačnih 76:81.

U pobjedničkoj momčadi Šutalo je ubacio 22 koša uz pet skokova, a Vragović je dodao 17 koševa. Kod Zadra Kaštropil je ubacio 19 koševa uz osam skokova, Vrbanc 17 koševa, a Travis 14 koševa uz 13 skokova.

Događalo se svašta nakon utakmice, a o incidentu između Karla Vragovića i dijela zadarskih navijača kao i o svemu ostalom što se događalo tijekom i nakon utakmice, pisati ćemo sutra.

Related Articles