Šveđani već rasprodali ulaznice, gdje je Hrvatska?!

Array

Bliži se veljača, a to je znak da smo blizu novog reprezentativnog kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Naša reprezentacija treba igrati u Zadru (23. i 26. veljače). No, stiže nam jedna zanimljivost iz ne baš košarkaške sredine. Šveđani su rasprodali svoju Hovet Arenu za 23. veljače kada je na rasporedu okršaj s Turcima, objavio je švedski košarkaški savez.

Dvorana ima kapacitet od 7 506 sjedećih mjesta i sve ulaznice su rasprodane, čime je oboren rekord za jednu košarkašku utakmicu reprezentacije Švedske. Rasprodani kapaciteti su još začuđujući kada se uzme u obzir da su Šveđani, baš kao i Hrvatska, u prve dvije utakmice upisali poraze. Bolji su bili Ukrajinci i Latvijci.

Kad jedna Švedska koja praktički i ne postoji na “ozbiljnoj” košarkaškoj mapi može napuniti svoju dvoranu više od mjesec dana prije utakmice i popularizirati košarku, što to ne bismo mogli i mi?!

Ovo je jedna ozbiljna “napomena” igračima, savezu, ali i medijima čiji je cilj pisati o košarci samo u negativnom kontekstu. Nije kriv nedostatak playmakera što smo nacionalni sport broj jedan iz ’92. učinili petim.

Ne možemo očekivati rezultat, pogotovo od ekipe koja je prvi put na okupu, ako ih pljujemo i sumnjamo u njihove sposobnosti. U redu je da smo skeptični i kritični prema treneru i igračima, ali krajnje je vrijeme da se probudimo i prestanemo sanjati Dražena.

 

 

Related Articles