VROS potpisao Amerikanca

Array

Vrijednosnice Osijek imaju novo pojačanje. Jučer je ugovor do kraja sezone s “Brokerima” potpisao Nicholas Fraley Tomsick.

Nick je Amerikanac iz Denvera, visok je 185cm i igra na poziciji beka. Ima i hrvatske korijene, tako da posjeduje i hrvatsko državljanstvo. Ozbiljniju košarkašku karijeru je započeo na Fort Lewis Collegeu, gdje je imao impresivnu statistiku od 20,4 poena, 2,3 asistencije i 3,1 skoka. Za svoju ekipu je u dvije sezone zabio 1021 koš, te je izabran za prvi tim svoje All Rocky Mountain Athletic konferencije. Europsku košarku je 2014. godine započeo igrati u Njemačkoj drugoj regionalnoj ligi u BBG Herford, gdje je postao prvak lige s prosjekom od 22 koša, 6 skokova i 6 asistencija.

Prošlu sezonu je igrao u Hrvatskoj za Zabok, sa prosjekom od 8,8 koševa, 2,3 asistencije i 1,5 skokova po utakmici. Sezonu 2017/18 počinje u Švedskoj u klubu KFUM Jamtland, a ubrzo prelazi u Plymouth Raiders, člana BBL United Kingdom lige, gdje je imao prosječno 7 koševa, 2,1 asistenciju i 1,8 skokova.

Related Articles