Taylor Adway stiže u Škrljevo kao zamjena za Robertsona

Taylor Adway novi je igrač Adria Oil Škrljeva!

Adway na Mavrince stiže iz gruzijskog prvoligaša Mgzavrebi-Armia Tbilisi za koji je u 18 utakmica postizao 12.9 koševa uz 6.8 skokova i 1.4 asistencije.

Adway u svom rezimeu ima i četiri godine igranja na američkim sveučilištima (Toledo, Ferris State), a 2019. godine je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor – destinacija je bila druoplasirana momčad bjeloruske lige, Borisfen Mogilev.

“Moj agent Vedran Pavličević mi je istaknuo igre i put Robertsona u Adria Oil Škrljevu, koji je radom i igrama u Hrvatskoj napredovao u svojoj igri i karijeri. Upravo je to i meni cilj, igrati ozbiljnu košarku, naporno trenirati, natjecati se i što više pobjeđivati, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. O Adria Oil Škrljevu i treneru Rajkoviću sam čuo sve najbolje, a ja ću svojim igrama nastojati biti od pomoći timu i kroz dogledno vrijeme i nadmašiti brojke koje je ostvario Arkim”, izjavio je novi centar Škrljeva.

Taylor Adway trebao bi na poziciji startnog centra zamjeniti Arkima Robertsona koji je ovo ljeto Škrljevo zamijenio Švicarskom. Klub je napustio i Filip Bjelanović (Furnir), ugovore sa Škrljevom produžili su Barnjak, Jelenković, Vrgoč i Vucić, a novo ime u rosteru Zelenih od ove sezone je i Chris Hortman.

Podsjećamo, Škrljevo će uz HT Premijer ligu od ove sezone ponovno nastupati i u Alpe Adria Kupu.

FOTO: fiba.basketball

Related Articles