#234

Široki nastradao u Kragujevcu

Košarkaši Široki Primorke na gostovanju u Kragujevcu kod Radničkog pretrpjeli su težak poraz u drugome kolu regionalne ABA lige. Konačnih 75:55 najbolje opisuje kakva se utakmica igrala u dvorani Jezero.

Već od samog starta susreta vidjeli smo samo dominaciju domaćih košarkaša, a Mouphataou Yarou već nakon pet minuta igre postavlja dvoznamenkastu prednost (15:5). Prednost je u jednom trenutku iznosila i +17, da bi Ivan Buva smanjio na 29:14 pri odlasku na prvi odmor. I druga četvrtina donijela je sve samo ne napetu utakmicu, a najmanje što su se gosti uspjeli približiti jest 11 koševa zaostatka u dva navrata, posljednji za odlazak na odmor rezultatom 42:31 koji je postavio Johnathon Jones.

Jedino dobro razdoblje igre igrača trenera Damira Vujanovića vidjeli smo početkom drugog poluvremena kada su se, ponajviše zahvaljujući Franku Kaštropilu približili na -5 (44:39), a kasnije i tricom Borisa Baraća na -6 (52:46), ali bude se opet domaćini i preko Marka Marinovića i Save Lešića odlaze na 58:46 na isteku treće četvrtine. Posljednja dionica nije više donijela napetost u igri, a domaći košarkaši prednost nisu ispuštali na jednu znamenku, što im je omogućilo mirnu završnicu i pokoju minutu za mlađe igrače s obje strane.

Lešić je susret završio sa 16 poena i osam skokova, a Marinović je pružio odličnu all-round predstavu s 15 koševa, sedam skokova i devet asistencija. Po 14 poena dodali su Dušan Mlađan i Yourou, koji je tom učinku dodao čak 14 skokova. Upravo su skokovi ono u čemu su igrači Miroslava Nikolića izdominirali svoje protivnike, nadskakavši ih sa 41:29, uz šest asista više (13:7) i pet izgubljenih lopti manje (12:17). Ono u čemu su obje ekipe bile loše je šut za tri poena, domaćin je zastao na 17, a Hercegovci na 13 posto uspješnosti.

U redovima Širokog Barać s 12 (osam skokova) i Buva s 10 poena bili su jedini dvoznamenkasti igrači, a po devet su poena dodali Julius Coles i Jones.