Tomislav Gabrić ima novi klub, vraća se u Poljsku

Tomislav Gabrić će uoči početka nove sezone ući u 29. godinu života, a iza sebe ima iskustvo igranja, osim u Poljskoj, i u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Turskoj, Rumunjskoj te Latviji.

Polski Cukier Start iz Lublina novi je klub našeg krilnog centra Tomislava Gabrića koji se tako nakon dvije sezone ponovno vraća u Poljsku. Ondje je već u sezoni 2020./21. nastupao za Astoriu Bydgoszcz.

Prošle sezone nosio je dres mađarskog Kaposvarija u A Diviziji gdje je u 33 utakmice ostvario vrlo dobre brojke. U prosjeku je po utakmici bilježio 15.8 poena, 3.9 skokova i 2.1 asistenciju.

Kroz godine stekao je prilično iskustvo profesionalno igrajući u Francuskoj (Elan Chalon), Njemačkoj (EWE Baskets), Italiji (Treviso), Latviji (Ventspils), Rumunjskoj (Pitesti), Srbiji (KK Metalac Farmakom Valjevo), Turskoj (Yesilgiresun) te Hrvatskoj gdje je nosio dres Splita, Cibone, Šibenke i Jolly JBS-a.

Gabrić je bio i član hrvatske reprezentacije između 2020. i 2021. godine, a ranije je nastupao redovito za mlađe kategorije. Bio je član U-18 reprezentacije s kojom je 2012. godine osvojio naslov prvaka Europe.

Related Articles