TONI GARMA ZABIO 73 POENA!

TONI GARMA JE ZABIO 73 POENA PROTIV CIBONE U MLAĐIM UZRASTIMA!

Toni Garma sin je negdašnjeg košarkaša Zagreba Nikole Garme, visok je 178 centimetara, i tek će u svibnju napuniti 13 godina. On je zabio 73 poena (10-15 3PT), u pobjedi Novog Zagreba protiv Cibone 94:73 što nam sugerira da je zabio koliko i cijela ekipa Cibone! Susret je odigran u Draženovom domu što stvar čini posebnijom…

Nije Toni tako ubojit samo među vršnjacima, u konkurenciji dječaka (U-13), je najbolji strijelac svoje momčadi. Snalazi se i u pretkadetskoj (U-15), te i u kadetskoj (U-17) konkurenciji a neke utakmice znao je odigrati i za juniore.

Toni je sin bivšeg Zagrebova košarkaša Nikole Garme koji se maksimalno posvetio sinovu razvoju.
“Toni je trenirati počeo u prvom razredu, negdje s početkom školske godine, a da se želi maksimalno posvetiti košarci odlučio je negdje s 10 godina. I od tada trenira dvaput dnevno, pazi na prehranu, pazi da ode na vrijeme spavati i uvijek iza sebe uredno složi sve svoje stvari. Nema dana, kada mu završi škola, da nije nazvao i kazao da me čeka na igralištu. A ja dođem s radošću pa radimo individualno. Zapravo, u tim trenucima nastojim glumiti obranu pa mogu reći da sam protiv njega odigrao više obrane nego u cijeloj svojoj karijeri. I dok sam mu isprva pomalo i puštao, sada ga više ne mogu dobiti jedan na jednoga. A što je najvažnije ima nevjerojatnu volju, nije mu problem tjedno odraditi i 20 treninga, i stalno mi govori “tata uči me još”. Osim toga, on se trudi otići na svaku seniorsku utakmicu u gradu i želi šutirati na koš prije i nakon utakmice.”

Za svoj uzrast je jak na lopti, već ima prednju promjenu pravca, ali i step-back, a još bolja stvar je u tome da je jedan španjolski trener počeo širiti priču da ni Luka Dončić, po dolasku u Real s 13 godina, nije imao takav repertoar.

“Premda je on već imao utakmica s više od 50 koševa, nakon ove utakmice sam ostao bez riječi pa sam i zaplakao. Ja sam bio talentirani klinac, i znao sam zabiti 60 koševa, i kao takav sam i došao iz Splita u Zagreb no on u jednoj utakmici s loptom napravio poteza koliko sam ja u cijeloj karijeri. Ja sam znao da mi utakmica prođe bez driblinga, samo u šuterskom štihu pa nas je nemoguće uspoređivati.”

Toni Garma trenutno je vodeći strijelac zagrebačke lige za dječake (U-13). U 11 utakmica zabio je 467 poena što čini prosjek od 42.5 poena pri čemu treba reći da Garma junior nije vodeći po minutaži u svojoj momčadi jer kada udarna petorka osigura visoku razliku onda priliku za igrati dobiju i oni koji manje igraju.

Lijepo je čuti takve vijesti u našoj košarci s obzirom na financijsko stanje klubova i sivilo u kojem se reprezentacija nalazi, a ovi učinci koje mladi Garma ostvaruje su svakako za zabilježiti, jer svaki mladi talent kojem treba biti maksimalno posvećen jer nismo u situaciji u kojoj si možemo dozvoliti propuste. Imamo dijete koje ima košarkaški gen, očito igra košarku iz ljubavi pošto njegov otac kaže da ide na svaku seniorsku utakmicu u gradu, talent je neupitan, estetski izgleda sjajno, i sada je sve na našim trenerima u mlađim selekcijama da se maksimalno potrude da to dijete ne skrene s puta i da nastavi igrati košarku s dječačkom emocijom.

Related Articles