Jako loša sezona Gnjidića…

Lovro Gnjidić ove sezone u ABA ligi i Eurocupu za Cedevitu Olimpiju:

48 poena, 20 skokova, 18 asistencija, 18-37 FG, 181 minuta igre, 17 utakmica

2,8 poena, 1,1 skokova, 1 asistencija, 48% šut iz igre, 10 minuta po utakmici

“Budući prvi razgravač hrvatske košarkaške reprezentacije” je ove sezone ostao u čak sedam utakmica bez poena i asistencije i ostvaruje jednu cijelu asistenciju po utakmici kroz cijelu sezonu. Uspredbe radi, Borna Kapusta je u jednoj utakmici protiv Partizana ostvario učinak od 15 asistencija, a Mavra protiv iste ekipe 13 asistencija, dok Lovro u cijeloj sezoni ima 18 asistencija.

Sa svojom dvadeset i jednom godinom je došao u sredinu u kojoj bi se trebao razvijati bolje nego u Ciboni zbog svih poteškoća koje su tamo, pod paskom domaćeg trenera Golemca, ali je u poptpunosti podbacio, i zapravo nastavio sa pasivnim igrama od prošle godine, a sve je kulminiralo time da u zadnjih mjesec dana ne ulazi u igru.

Čini se kako mu karijera nazaduje u fazi u kojoj bi trebala ići praktički svakom utakmicom prema naprijed. Ima prednost u visini nad ostalim razigravačima i potrebnu mladost i energiju koju jednostavno ne koristi, a ne zna se razlog zašto.

U međuvremenu se i dalje stavljaju nepotrebni upitnici nad Kapustom (6,4 asistencije), Mavrom (7 asistencija), pa čak i Lukom Božićem koji sjajno razigrava s krilne pozicije (6,2 asistencije) koji su u TOP 5 asistenata ABA lige. Tu je i zanimljivi mladi Vito Kučić iz Cedevite koji je slične građe kao i Gnjidić, ali je puno konkretniji, dok jedan Rok Stipčević sa 36 godina na leđima ima 14,5 poena i 5,5 asistencija po utakmici u ABA 2 ligi.

Nadajmo se da će se Lovro brzo pokrenuti jer svakako ima potencijala u sebi za to, dok ovakav put gdje zapravo stagnira u karijeri nigdje ne vodi…

Related Articles