Tornado u Novom Mestu – navijački Zadar se budi

Array

Priča o zadarskoj košarci od početka ove sezone određena je pozitivnim vibracijama. Odlična igra mlade momčadi u Pioniru te ogromna pobjeda protiv Crvene Zvezde  na domaćem terenu razlozi su optimizmu koji prožima redove košarkaške javnosti u Donatovom gradu.

Od početka sezone mogla se osjetiti sinergija između navijača i momčadi, a ulogu u tome, osim zalaganja i hrabrosti koje su igrači pokazivali na terenu, imale su i pojedine izjave trenera Nazora, koji se nije libio istaknuti kako publika ima svoju ulogu u pobjedi protiv beogradskog rivala u Krešinom domu, i kako Zadar uz podršku navijača može dalje napredovati u natjecanju. Osim toga, pozvao je Nazor prije prve domaće utakmice navijače na kratak razgovor u kojem se pričalo, između ostalog, i o obostranom poštovanju, što je još jedna stvar koja ide u prilog stvaranju pobjedničke energije u klubu. Ne treba vjerojatno ni napominjati da takav potez nije bio odlika prijašnjih trenera Zadra.

Nije Tornado propustio dati podršku svom klubu niti u Novom Mestu, na zadnjoj utakmici protiv Krke. Ante Nazor je prepoznao nakon dvoboja trud i ljubav navijača, te zahvalio na bodrenju tijekom utakmice, a nije to bilo bez razloga. Oko 50 pripadnika Tornada došlo je u slovenski gradić pjesmom pokušati dati dodatni impuls  igračima svog kluba. Lijepa je to brojka uzme li se u obzir da je ovo gostovanje bilo izvan Hrvatske, te da se odvijalo u ponedjeljak. Navijalo se glasno i bez stajanja tijekom svih 40 minuta igre, no nažalost nije to uspjelo pomoći igračima da dođu do toliko željene pobjede. Euforija se pogotovo mogla osjetiti na kraju prvog poluvremena, kad je pjesma “grmjela” u nadi da će igrači to osjetiti i uspjeti povesti, jer su se u tim trenucima igrači Zadra na terenu rezultatski približavali Krki. Također, ono što je posebno snažno jest pjesma u zadnjim minutama utakmice, kad je već evidentno bilo kako će Zadar upisati poraz, no pjesma Tornada i euforija na tribini bile su na vrhuncu, kao simbol ponosa zbog činjenice da se u tom trenutku nalaze uz klub, i konstantne vjere u pobjede Zadra u budućnosti.

Lijepo je vidjeti da košarka i pravi navijački pristup doživljavaju revitalizaciju ove sezone u Zadru. Nadaju se u gradu svi kako će se takvo nešto i nastaviti, kroz ispravan pristup igrača, no isto tako navijači trebaju biti svjesni da bez njihovog daljnjeg pravog pristupa nema ništa. Epitet “grada košarke” treba održavati i klubu biti vjeran uvijek.

[nggallery id=6]

Related Articles