Turnir u Belišću: Darđani prejaki za A2 ligaše

Array

Vrijednosnice OS Darda pobjednik je košarkaškog turnira koji se u petak i subotu igrao u Belišću. Baranjci su pokazali da je ipak velika razlika između slavonskih A1 ligaša i klubova s vrha drugoligaškog istoka.

U polufinalnim utakmicama Belišće je lako došlo do pobjede protiv Borova, kluba iz B lige (95:47), kao i Vrijednosnice OS Darda protiv Vinkovaca. U toj utakmici Baranjci su igrali agresivno cijelu utakmici ostvarivši pobjedu od čak 41 razlike (11:69). Kod pobjednika Dejan Meznarić  postigao je 23, Mirza Hrnčić 21, Stjepan Tešija i Antonio Bičvić po 16, a bivši junior Vinkovčana Luka Pandurić 14. Vinkovce su predvodili igrači koji su u svojoj karijeri igrali i za Dardu, Hrvoje  Galić je postigao 23 poena, Sandro Kalaica dodao je 12, a Filip Kordić 11.

U finalnoj utakmici Darđani su odmah u prvoj četvrtini riješili pitanje pobjednika. Trener Senad Muminović dao je veću minutažu zaštićenom godištu što su borbeni Belišćani iskoristili i na kraju izborili pristojan poraz.
U sastavu pobjednika skoro svi igrači su se upisali u strijelce, a najviše su postigli Meznarić i Tešija s po 13 poena. Kod Belišća najbolji na terenu je bio Kristijan Preglej s upisanih 23 poena.

KK Belišće – KK Vrijednosnice Os Darda 61 : 70 (11:30, 29:47, 44:53)

Belišće: Gradinjan I, Gradinjan A, Tomić, Čamagajevac 4, Markota 5, Peternek 8, Hartman 3, Ikić, Preglej 23, Veznanović, Bušić 2, Soldo 6.
VROS Darda: Kujundžić 4, Meznarić 13, Tešija 13, Šarić 2, Salamun, Bičvić 9, Mandić, Hrkač 7, Hrnčić 11, Duvnjak, Pandurić 11.

Utakmica za treće mjesto između Vinkovaca i Belišća nije odigrana zbog obaveza Vinkovčana prema Euroregija ligi.

Related Articles