U Cedeviti predstavili knjigu ”Od predgrađa do Eurolige”

Array

U Cedevitinom Domu košarke na Zagrebačkom velesajmu sinoć je bilo svečano. Naime, čelnici kluba predstavili su knjigu ”Od predgrađa do Eurolige”, koja na preko 300 stranica predstavlja 22-godišnju povijest kluba.

Autori knjige su glasnogovornik Cedevite Igor Jagić i novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić, dok je na grafici radio Siniša Božić, a autor fotografija, osim onih iz privatnih kolekcija, je Marin Sušić. Knjiga govori o počecima kluba osnovanog pod imenom ”Botinec” po istoimenom zagrebačkom kvartu u kojem je klub i nastao, zatim dodavanja imena ”Hiron” i ulaska u A1 ligu, preko početka igranja regionalne lige i nastupa na njenom Final Fouru, kao i onom Eurocupa, osvajanja Kupa Krešimira Ćosića i konačno nastupa u Euroligi.

Na predstavljanju knjige i prigodnom domjenku bilo je prisutno mnogo uzvanika, a najviše onih koji su svojim igračkim, trenerskim, administrativnim ili nekim drugim doprinosom pomogli u izgradnji ovoga kluba. Nakon uvodnih riječi autora Jagića i Puljića koji su progovorili o samom stvaranju knjige, mikrofona se uhvatio i predsjednik Cedevite Mladen Veber: “Pozdravljam prvu ekipu, veterane i sve igrače koji su činili i čine ovaj klub ovakvim kakav jest i meni olakšavaju posao. Ovaj posao priuštio mi je puno dobrih stvari. Upoznao sam puno dobrih ljudi i u odnosu na poslovni svijet ovo je puno drugačije i jednostavnije. Može se puno toga naučiti. Da se treba izgubiti i nije sve pobjeda, da bolja ekipa može izgubiti od lošije i lošija može pobijediti bolju… Poučno u svakom slučaju. Prije nekoliko godina mene je netko zarazio košarkom i otad ja pokušavam zaraziti sve oko sebe.”

Za kraj je Veber pozvao sve prisutne da im Cedevitin dom postane učestalo mjesto za druženje, te na sutrašnju utakmicu Cedevite i Krke koja se u Domu sportova igra s početkom od 18 sati.

Related Articles