U Zaboku par promjena igračkog kadra

Array

U jednoj od vodećih ekipa A1 Lige došlo je do nekoliko promjena što se tiče igračkog kadra. Radi se o Ivanu Svobodi i Antoniju Kugi koji su sporazumno raskinuli ugovor. Došao je Marin Zrnić koji je u dosadašnjem dijelu sezone nastupao za Sonik Puntamiku u A2 ligi Jug.

Dvadesetpetogodišnji Zrnić je bio ponajbolji igrač Sonik Puntamike te četvrti strijelac lige s 20 poena u prosjeku. Pokriva krilne pozicije, a ugovor je potpisan do kraja sezone. Zadranin je već odigrao jednu utakmicu u dresu Zaboka. U pobijedi protiv Kvarnera upisao je dva poena, tri asistencije i dva skoka.

Antonio Kuga se u osam odigranih utakmica nije upisao u strijelce, no to nije iznenađenje s obzirom na dobivenu minutažu. S druge strane, Svoboda je u 12 odigranih susreta prosječno ubacivao nešto više od 8 poena uz poprilično dobar postotak šuta. Zašto je došlo do raskida ugovora pitali smo Ivana.

Sve je počelo nakon što sam dva puta u dosadašnjem dijelu prvenstva bio kažnjen i to, na prijateljskim utakmicama, a o razlozima tih mjera nije htio ulaziti, no kako sam kaže bili su u najmanju ruku neopravdani, s obzirom na to da je sve svoje obaveze prema klubu izvršavao krajnje profesionalno. Ni to nije bilo dovoljno nego, nakon svega toga, klub je još htio promijeniti uvjete koje smo se dogovorili kod potpisivanja ugovora, naravno, na moju štetu, nastavio je Ivan.

Zbog isteka prijelaznog roka, Ivan ne može igrati A1 ligu u ostatku prvenstva. Nije krio nezadovoljstvo.

Da priča bude zanimljivija, sve se to krenulo događati nakon što je istekao prijelazni rok, čime sam ostao zakinut za igranje A1 lige u ostatku sezone. Ako sam već postao igrački ili financijski višak, smatram da je bilo korektnijih načina za razlaz.

Svobodi sad preostaje čekati kvalifikacije za A1, igranje u A2 ligi ili inozemstvu.

Vrijedi spomenuti i Dalibora Bagarića koji opet trenira sa Zabočanima zbog problema s registracijom u Tunisu.

Zabok u 14. kolu gostuje u Trnskom, a prijenos možete gledati u nedjelju u 12 sati na SportKlubu.

Related Articles