Unatoč porazu, zadarski navijači dočekali momčad pljeskom

Iako Zadar nije uspio doći do naslova ovogodišnjeg prvaka Hrvatske, izgubivši treću utakmicu rezultatom 101:83, uspijela se iz tog poraza roditi i pozitivna priča. Cibona je ostavila klub s Višnjika na brojci od nula pobjeda u finalnoj seriji, ali to nije spriječilo navijače da zahvale igračima kluba na borbi koju su iskazali minule sezone te, realno gledajući, dobrim rezultatima s obzirom na financijsko stanje u klubu, kao i širinu igračkog kadra koja je iz toga proizašla.

tornado.docek

Ostanak u regionalnoj ligi je osiguran, uz “skinute skalpove” nekim jačim ekipama te par kikseva u ogledima s onim relativno slabijima, što je na koncu rezultiralo igranjem ABA lige i sljedeće sezone. Dosegnuto je i finale domaće lige, višestrukim nadigravanjem Cedevite i uz veliku pomoć pune dvorane, što je još jedan rezultat koji bi trebao zadovoljiti, čini se, sve širu bazu navijača.

Sve nabrojano ponukalo je navijače da se spontano dogovore i odluče dočekati momčad na parkingu dvorane, prilikom povratka iz Zagreba. 50-ak njih pljeskom i pjesmom je pozdravilo kompletnu ekipu, te im uputilo pokoju riječ podrške i zahvale. Iako su bili razočarani epilogom cjelokupnog finala, igračima je svakako bilo drago radi te geste.

tornado

Sigurno je da je ovakve stvari lijepo vidjeti u hrvatskoj košarci danas, počevši od istinske borbe za klub kad je riječ o igračima, kao i o volji da se cijeni ta borbenost od strane navijača. Ponekad uistinu treba sagledati stvari objektivno, biti velik i u porazu te sačuvati pozitivno razmišljanje za budućnost.