#234 Union Olimpija potpisala Omića i Močnika | Crosarka.com #234

Union Olimpija potpisala Omića i Močnika

Ljubljanska Union Olimpija polako kompletira momčad za narednu sezonu. Danas su konačno završili sagu o dolasku Alena Omića, a još jučer su produžili ugovor s Janom Močnikom.

20-godišnji rođeni Tuzlanin je nakon četiri godine provedene u Zlatorogu iz Laškog prešao u ljubljansku Olimpiju. Omić je protekle sezone u svih 26 odigranih utakmica u regionalnoj ligi u prosjeku bilježio 9,5 poena i 6,2 skoka po utakmici.

Odlično je odigrao i nedavno Europsko prvenstvo do 20 godina. U šest utakmica je bio na prosjeku od 16,2 poena, 7,5 skokova (peti skakač prvenstva), 1 asistencije i 1,3 blokade.

Kao što smo već pisali o Union Olimpiji koja nakon spomenutog turnira ima na meti pregršt mladih reprezentativaca, izgleda kako od dolaska Luke Rupnika ipak neće biti ništa. Bez obzira na to što je pouzdan portal Košarka.si vezano uz ljubljanske informacije najavio potpis obojice košarkaša, mnogi izvori su nagađali kako će Sašo Filipovski produžiti ugovor s Močnikom ukoliko se ne uspije postići dogovor s vodstvom Geoplin Slovana, trenutačnim klubom mladog Rupnika.

Naime, s produljenjem ugovora Močnika je u rosteru već šest braniča. Od prošle godine su ostali Sasu Salin i Jaka Blažić koji u određenim segmentima mogu uskočiti i na krilne pozicije, te pristigli trojac Teemu Rannikko, Klemen Prepelić i Dominic Waters.

Inače Močnik je protekle sezone u dresu Union Olimpije odigrao 16 utakmica u regionalnoj ligi, te u prosjeku bilježio 7,4 poena, 2,8 asistencija i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Vezano uz ljubljanski sastav možemo reći kako je mladi 17-godišnji Emir Sulejmanović, koji je odrastao u Finskoj, odlučio nastupati za reprezentaciju BiH, dok je ovogodišnje centarsko pojačanje Aaron Baynes danas konačno stigao u slovensku prijestolnicu.

Od ostalih košarkaša tu su još na krilnim pozicijama Dino Murić, Dražen Bubnić i Dylan Page.

Za kraj spomenimo kako su na nedavnim treninzima Olimpije bili i Vjekoslav Petrović te Miha Zupan. Potonji je jučer potpisao za Turk Telekom, dok je Petrović i dalje bez klupskog angažmana.

KK Union Olimpija

Bekovi: Sasu Salin, Teemu Rannikko, Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Dominic Waters, Jan Močnik

Krila: Dylan Page, Dražen Bubnić, Dino Murič, Emir Sulejmanović

Centri: Alen Omić, Aaron Baynes,