Ususret izvornom hrvatskom derbiju

Array

Sutra s početkom u 17:00 očekuje nas tradicionalni hrvatski derbi između Cibone i Zadra. Na parketu Draženovog doma susrest će se dvije momčadi koje se trenutno nalaze na prilično drugačijim pozicijama u sklopu ABA lige. Dok Cibona iz osam susreta ima pet pobjeda i tri poraza, Zadrov omjer je suprotan, pa je tako momčad Hrvoja Vlašića dosad ostvarila tri pobjede i pet poraza.

Posebnu pozornost zadarska će obrana morati obratiti na Cibonin visoki dvojac koji čine Dario Šarić i Andrija Žižić. Osim što su najbolji strijelci svoje ekipe, Splićanin i Šibenčanin u zagrebačkoj momčadi prilično dobro kontroliraju skok. Upravo zbog toga velik će dio odgovornosti vjerojatno pasti na leđa trojca koji je u zadnjoj utakmici kroz pojedine trenutke funkcionirao dobro, a riječ je tu o Josipu Sobinu, Anti Đugumu i Filipu Kraljeviću. Iznimno je važan skakački doprinos navedene skupine igrača i zbog neigranja kapetana Ive Ivanova, koji je prije dva kola ozlijedio šaku.

Na vanjskim pozicijama vodit će se borba internacionalnih igrača obiju momčadi. Andrew Lawrence i Marko Šutalo, kao šuteri opasni po koš protivnika nastojat će biti bolji od Darrylea Strawberryja, Matta Janninga i Jerela Blassingamea. Šutala i Slaven Rimac ističe kao najopasnijeg igrača Zadra te onog na kojeg će Cibonaši postaviti najviše fokusa. Zaboraviti ne treba niti Marka Ramljaka koji u svakom trenutku može zaprijetiti koristeći svoj atleticizam i prodore.

Tijekom dvoboja očekuje se i velik broj navijača na tribinama, te prilično dobra atmosfera. Ishod dvoboja teško je prognozirati, a kao razlog nameće se i možebitni umor Ciboninih igrača, koji su ovaj tjedan napokon uspjeli ostvariti pobjedu u europskom natjecanju, pobjedivši nakon 28 poraza u sklopu Eurokupa Le Mans rezultatom 53:64. Kako god, nakon utakmice znat ćemo da li se Cibona primiče vrhu tablice ili ne, kao i da li će Zadar ostati na sadašnjoj 11. poziciji.

Related Articles