#234

UŽIVO: Slavonski Brod – GKK Šibenik 74:79

U susretu 7. kola A1 hrvatske košarkaške lige, u Slavonskom Brodu snage će odmjeriti istoimeni domaćin i gostujuća momčad GKK Šibenik. Ovoga puta, dvoboj će se odigrati u sportskoj dvorani Brod, koja će poslužiti kao rezervna opcija zbog zauzetosti dvorane Vijuš, matičnog doma brodskih košarkaša.

Slavonski Brod sraz sa Šibenčanima dočekuje s pretposljednjeg 9. mjesta  prvenstvene ljestvice, ali i u evidentnom porastu sportske forme. Dojam je da je momčad, koja se zbog neizvjesnosti oko nastupa kluba u A1 ligi vrlo kasno okupila, u ovoj fazi prvenstva uspostavila željeni klik s trenerom Nevenom Plantakom te da njihove najbolje partije tek slijede. Tome u prilog govori i vrlo solidna predstava  u Splitu u prošlom kolu, kada je Nikica Šljuka u posljednjim trenucima susreta promašio tricu za pobjedu.

No unatoč tome, kako doznajemo, brodski košarkaši večerašnju utakmicu dočekuju u tmurnom raspoloženju, budući da su tek jučer dobili prvu ovosezonsku plaću. I to kao poticaj ne bi li odustali od večerašnjeg nastupa. Hoće li to biti dovoljan motiv za pobjedu, otkrit ćemo večeras. Osim toga, domaćinu u prilog ne ide ni tradicija. Naime, posljednja dva ogleda, koja su prisilno morali odigrati u dvorani Brod, oba su izgubili. Treća sreća ili nastavak negativnog niza?

S druge strane, potpuno suprotno ozračje prevladava u šibenskom taboru. Nakon početna tri poraza i faze prilagodbe na prvoligaško natjecanje, GKK Šibenik je nanizao tri uzastopne pobjede (Alkar, Križevci, Jolly JBS), od kojih ova posljednja, u povijesnom gradskom derbiju protiv Jolly JBS, za Građane zacijelo vrijedi i više od dva upisana boda. Nema dvojbe, momčad trenera Jeronima Šarina svakako želi produljiti euforiju i slaviti i četvrtom uzastopnom dvoboju.

Napomenimo još da će gledatelji u dvorani Brod ponovno u akciji moći vidjeti neka poznata lica. Naime, Teo Petani, Ljubo Šamadan, Filip Vukičević i Ozren Mišić, igrači GKK Šibenik, u posljednje su tri sezone u različitom periodu branili boje brodskog prvoligaša, a večeras imaju priliku zajedničkim snagama odnijeti dva boda u Dalmaciju i nastaviti seriju pobjeda njihovog novog kluba.


 Slavonski Brod – GKK Šibenik 74:79 (19:17; 27:33; 50:57)

Slavonski Brod: Kljaić, Šljuka 14, Hajdić 5, Živković 1, Šamija 1, Blažević 15, Fodor 13, Kristijan, Soldo 6, Šango 13, Karlović 6, Šebalj.

GKK Šibenik: Radovčić, Badžim, Mišić 11, Kalpić 7, Bašić 16, Blaće 6, Vukičević 11, Jukić, Šamadan 20, Španja 2, Petani 6, Došen.


Susret je na rasporedu u 19 sati, a utakmicu iz Slavonskog Broda možete pratiti na našem portalu kroz tekstualni prijenos uživo.

Prikaz za “pametne telefone” na ovom linku.