Velika pobjeda: Široki skinuo skalp Partizanu

Array

Na Pecari je ponovno košarkaška euforija, nakon slavlja u Mađarskoj i bijega s dna ljestvice, danas su Hercegovci uspjeli skinuti skalp Partizanu i upisati drugu pobjedu u novoj godini.

Johnaton Jones je pružio i drugu dobru partiju u dresu Širokog. S 12 poena i 7 asistencija bio je među istaknutijima u velikoj pobjedi Širokog, no među junake večeri svakako moramo ubrojiti i Marka Šutala koji je ubacio 21 poen.

Važan faktor koji vrijedi istaknuti je i odličan šut domaćih iza crte 6,75, kombinirano su pogodili 12 trica iz 28 pokušaja.

I upravo su dalekometni ubačaji bili presudan faktor u uvodnoj četvrtini kada je Partizan košem Milosavljevića došao na tri poena zaostatka, da bi potom Karlo Vragović ubacio dvije uzastopne trice, a popratio ga je Boris Barać s jednom, odnosno Dalibor Peršić s dva uspješna slobodna bacanja za visoko vodstvo 28:15 nakon prve četvrtine.

Početkom druge četvrtine Peršić je nadodao još dvije trice, te je uskoro Široki imao prednost od 16 poena, točnije rezultat je iznosio 36:20. Nakon toga slijedi šest uzastopnih promašaja iz igre, uključujući četiri neuspješne trice, što su košarkaši Partizana kaznili nizom 14-0 i približi se na svega dva poena zaostatka.

No, Široki je uzvratio novom tricom, ovog puta Željka Šakića i poveli su dvije minute prije kraja s pet poena. Međutim gosti su koševima Gordona i Milosavljevića smanjili zaostatak, da bi u posljednjem napadu tricom Bojana Bogdanovića potpuno poravnali omjer koševa prije odlaska na odmor. Rezultat je iznosio 43:43.

U drugom poluvremenu Jones veže dva uzastopna koša, asistenciju i tricu za vodstvo Širokog od osam poena. Zabija i na drugoj strani Partizan, da bi Ivan Ramljak odgovorio tricom i donio svojoj momčadi prednost od 12 poena. U nastavku Šutalo zabija za dva poena na asistenciju Jonesa, odnosno odmah u sljedećem napadu tricu na asistenciju Ramljaka.

Uspio je Široki držati Partizan bez postignut koševa sve do pred kraj treće četvrtine kada zabija Bertans, a uzvraća, tko drugi nego, Šutalo za rezultat 64:55 prije početka posljednje četvrtine. Otvorio ju je Bertans uspješnom tricom, a zatim Musli vraća nadu Partizanu za mogućim pozitivnim rezultatom. Ali Vragović prekida mogući povratak Partizana, odnosno sve nade priključka razbijaju Šutalo i Jones s novim tricama. Nakon koša Freemana Široki je imao +13, u drugoj polovici zadnje četvrtine.

Pokušavali su gosti smanjiti zaostatak i dovesti utakmicu u napetu završnicu, no Šutalo je bio miran na crti slobodnih bacanja, pogodio pet iz šest pokušaja i potvrdio sasvim zasluženu pobjedu svoje momčadi.

Šakić, kojeg nismo previše spominjali, je na kraju ubacio 16 poena, dok je vrijedni Ramljak završio utakmicu sa 7 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Na drugoj strani Partizan je odigrao utakmicu bez kapetana Vladimira Lučića. Na kraju je prvi strijelac beogradske momčadi bio Bogdanović s 12 poena, dok su po 11 zabili Bertans, Gordon, Musli i Gordić.

Related Articles