Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Vidaković: Pokušat ću vratiti formu pojedinim igračima

  Kao što smo već prenijeli, Rajko Vidaković novi je glavni trener KK Zadar. Prilikom izbora novog stratega prve momčadi, donedavno pomoćni trener prihvaćen je kao bolji izbor od ostalih kandidata te će tako voditi ekipu do kraja sezone.

  - Advertisement -

  Na današnjoj press konferenciji, Rajko je dao sljedeće izjave na temu nove uloge koju će imati u svom matičnom klubu.

  Mislio sam kako, postanem li ikad trener Zadra, neću koristiti kurtoazne fraze tipa “čast mi je”, ali što mogu kad mi je uistinu čast postati trenerom Zadra. Ja sam dijete ovog kluba, tu sam legendarne 1986. počeo kao igrač, te sam prošao sve omladinske uzraste, a sada sam i prvi trener. Trenutak je težak, ali nema dovoljno teškog trenutka da se preuzme KK Zadar.”

  Rekao je nešto i o reakciji igrača.

  Ovo je već druga promjena u ovoj sezoni, a igrači su po meni reagirali pozitivno. Mislim da sam ja bio logičan izbor jer sve ove igrače poznajem u dušu i znam gdje se nalaze problemi.”

  Ističe bitnost promjena na psihološkoj razini.

  Jako je malo vremena do prve utakmice tako da taktički neću gotovo ništa mijenjati. Probat ću psihološki utjecati na njih i pojedincima vratiti formu koju su izgubili u zadnjih nekoliko utakmica. Znate i sami da imamo igrače koji su sezonu otvorili s dvadesetak koševa u prosjeku, a sada ne mogu postići niti pet. Oni nisu zaboravili igrati košarku i samo ih treba pravilno usmjeriti i korigirati neke detalje.

  Već u nedjelju očekuje ga veliki test, prvi od tri koja će pokušati riješiti do kraja ABA lige, s obzirom da Zadar u Krešinom domu dočekuje prvoplasiranu Crvenu zvezdu.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE