Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Vidaković: Zakazali smo u najbitnijim segmentima igre

  Nakon utakmice Zadra i Zvezde, izjave su dali treneri obiju momčadi i dvojica igrača.

  - Advertisement -

  Nikola Rebić, razigravač Zvezde:

  Odigrali smo jednu tvrdu utakmicu. Nismo na baš najbolji način otvorili ju, kroz prvo poluvrijeme prisutan je bio egal. U drugom poluvremenu mislim da je presudilo naše iskustvo i da smo zasluženo pobijedili. Pored toga, primili smo samo 53 poena, odigravši obranu koju smo planirali prije utakmice. Čestitao bih i ekipi Zadra na fer i korektnoj borbi.

  Josip Sobin, najbolji igrač Zadra na susretu:

  Prije svega, čestitam gostima na pobjedi. Moram reći da sam prije utakmice vidio veliku želju na svim igračima u momčadi. Znali smo što nam ova utakmica može donijeti i da igramo protiv puno kvalitetnijeg protivnika te da moramo ući čvrsto, „potući se“ s njima i dobit podršku publike, to je bio jedini način da pobijedimo. Prvo poluvrijeme smo sve to i napravili, zaustavili ih na malom broju koševa, međutim, u drugom poluvremenu smo pali i mislim da su njihova kvaliteta i dužina klupe bili presudni. Mi se okrećemo sljedećoj utakmici za koju ćemo se dobro pripremiti ne bi li osigurali ostanak.

  Dejan Radonjić, strateg gostiju:

  Najprije se želim zahvaliti Zadru, jer su nam omogućili da utakmicu odigramo večeras i tako spremniji dočekamo susret Eurocupa u utorak. Mi smo došli u Zadar sa željom da osiguramo i teoretski prvo mjesto. Znali smo da nas ne čeka lagan posao jer Zadar traži bodove spasa i protiv kvalitetnih protivnika igra dobro te mnoge natjera da daju svoj maksimum.

  U prvom dijelu to nije izgledalo dovoljno dobro da bi imali kontrolu igre. U drugom dijelu smo pojačali obranu i napravili dominaciju u skoku te imali kontrolu igre. Time smo držali sve u našim rukama i osigurali bodove koji nas i teoretski ostavljaju na prvoj poziciji. Hvala publici na ugodnom ambijentu kojim su bodrili svoje igrače ali i bili korektni. Još jednom hvala i svima u Zadru. Čestitke i igračima na ozbiljnom pristupu, nije bilo lako ali smo pokazali da imamo još nešto osim karaktera i kvalitete.

  Rajko Vidaković, trener Zadra:

  Prvo, čestitam kolegi na pobjedi, želim mu sreću i dalje, u Eurocupu. Mi smo znali da će ovo biti ovakva utakmica, teška i ružna. Pripremili smo se na to, ali očito imamo snage samo za jedno poluvrijeme. Također, pojedini igrači su individualno van forme, to se vidi. S šutom 2/14 za tri poena ne možemo pobijedit nikoga, a uz to je Zvezda izdominirala u skoku, 40 skokova naspram naših 26.

  Dakle, nije niti radni dio igre funkcionirao, niti šut. Kad ta dva segmenta zakažu, onda se ne možemo niti nadat nečem boljem. Prvim poluvremenom sam više zadovoljan iako smo i tada radili dosta grešaka. Nemamo puno vremena ali morat ćemo poraditi na tome da pojedincima podignemo formu. Pokušao sam večeras s rotacijama ali nije uspjelo. Vidjet ćemo što će biti za utakmicu s Radničkim.

  Nametnulo se i pitanje vezano za Lovru Bašića, mladog razigravača Zadra koji je vrhunski iskoristio dobivenu minutažu.

  Ja sam znao što on može. Pratim ga otkad je ušao u prvu ekipu. On ovako može odigrati svaku večer. Nema iskustva, kasnije u igri je ušao u seriju grešaka, pa sam ga često vadio, ali Lovre Bašić je budućnost ovog kluba i on treba dobivati minutažu. Vidjeli ste, on je u dvije i pol minute zabio osam poena, neki igrači toliko nisu zabili u zadnjih pet kola.

  Svoju ekipu Rajko mora podignuti i na psihološkom planu.

  To ne ide preko noći. To je proces koji je dugotrajan. Mi to vrijeme nemamo tako da ćemo pokušati. Mislim sam uspio bar donekle podignuti pojedince na psihološkom planu. Evo Sobin, kojem se zahvaljujem, jučer je izvrnuo zglob a danas igrao pod blokadom. Nije trebao igrati a bio je naš najraspoloženiji napadač, to puno govori o individualnoj spremi ostalih igrača. Zašto je to tako, ja ne bih u to ulazio.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE