VIDEO: Andray Blatche diskvalificiran s Azijskih igara

Array

Olimpijski odbor Azije diskvalificirao je najboljeg igrača filipinske reprezentacije Andraya Blatchea s predstojećih Azijskih igara koje će se od 19. rujna do 4. listopada održati u Incheonu u Južnoj Koreji.

Naime, pravila Azijskih igara nalažu da naturalizirani igrači moraju boraviti barem tri godine u azijskoj zemlji za koju igraju, što naravno nije slučaj s Blatcheom za kojeg je navodno upitno je li proveo i mjesec dana u Filipinima.

Blatche je državljanin Filipina ukupno četiri mjeseca. U tom kratkom periodu uspio je postati nacionalni heroj jer je pod njegovim vodstvom filipinska košarkaška reprezentacija na Svjetskom kupu u Španjolskoj zabilježila impresivne partije te protiv Senegala i prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima nakon 40 godina. Ipak, to nije bilo dovoljno Olimpijskom odboru Azije da mu dopusti nastup na Azijskim igrama.

Blatche je Mundobasket završio na prosjeku od 23 koša i 12 skokova, a u Incheonu će ga zamijeniti drugi naturalizirani Amerikanac, 34-godišnji Marcus Douthit, koji pak nije našao svoje mjesto među 12 u Španjolskoj.

Jedan od najboljih poteza Andraya Blatchea u dresu Filipina pogledajte u priloženom videu.

Related Articles