Video: Cedeviti pobjeda i poraz na turniru juniorske Eurolige

Array

Cedevita je prvog dana juniorske Eurolige na polovičnom učinku. Bolji su bili od Makabija kojega je predvodio naš mladi reprezentativac Dragan Bender, a u drugoj utakmici grozna treća četvrtina (9:26) bila je uzrok porazu. Za finale sutra u 16:30 trebali bi dobiti košarkašku akademiju Stellazzurra iz Rima sa 7 poena razlike.

Zagrepčani su u posljednju četvrtinu prvog susreta ušli s prednošću od 11 poena, ali su mladi igrači Ponosa Izraela polovinom posljednjeg dijela vratili utakmicu u egal približivši se na samo tri poena. Ipak, igrači Mladena Starčevića odigrali su bolje završnicu i upisali važnu pobjedu koja bi im mogla donijeti borbu za visoki plasman.

Bio je to dvoboj dva naša nadarena igrača, na kraju je uspješniji bio Lovro Mazalin. Petrinjac je upisao 28 poena, 7 skokova i 6 asistencija dok je Bender za Makabi ubacio 21 koš uz učinak od 9 skokova. Lovro je na ovoj utakmici imao odličnu potporu u Benedikt Turudiću koji je ostvario double double učinak (10p, 10sk) te Bruni Solomunu (13).

U drugoj utakmici sve je išlo na mlin našoj ekipi do treće četvrtine kada su Nijemci napravili preokret. Čak 17 poena viška imao je u tom dijelu Brose Baskets i Cedevita nije imala snage da vrati vodstvo na svoju stranu.

Zanimljive trenutke ovih utakmica sa izjavama Bendera i Mazalina pogledajte u nastavku.

Subota:

Skupina A: Stellazzura Rim – Brose Baskets Bamberg 60:56, Makabi – Cedevita 71:77, Cedevita – Brose Baskets Bamberg 65:70, Stellazzurra Rim – Maccabi Tel Aviv 70:47
Skupina B: Virtus Bologna – Unicaja Malaga 57:88, Armani Junior Milan – Spars Sarajevo 56:75

Related Articles