Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Video: Sramotan incident Turske

  Prvi incident na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj izazvali su Turci. Oni su sramotnim potezom prije početka utakmice uvrijedili reprezentaciju Novog Zelanda.

  - Advertisement -

  Naime, poznato je da prije svake utakmice igrači Novog Zelanda izvode Haku, nacionalni ples kojim zastrašuju protivnike, ali na neki način i odaju počast protivniku protiv kojeg igraju. Jučer kada su krenuli izvoditi Haku, izbornik Turske povukao je s terena svoje igrače uvrijedivši tako kompletni stožer i igrače Novog Zelanda.

  http://youtu.be/lNeUT1T1-lg

  Ovo je običaj svih reprezentativnih sportova u Novom Zelandu, ali prvi puta da je protivnik ovako nešto napravio. Kada su krenuli dolje s terena, Turci su dobili masu zvižduka od navijača u dvorani koji su im pokazali što misle o njihovom potezu. Dodajmo kako je novi zeland pet i pola minuta do kraja imao 11 poena prednosti, ali su na kraju izgubili utakmicu, a Turska je imala veliku pomoć sudaca.

  Spomenimo kako se Turska uopće nije ni smjela naći na ovom Svjetskom prvenstvu, ali ih je spasila FIBA koja im je dala pozivnicu te su tako izbjegli i igranje kvalifikacija za Eurobasket 2015. godine na koji se nisu ni plasirali na prošlogodišnjem Eurobasketu zbog loših rezultata. FIBA im je tako omogućila igranje na Svjetskom prvenstvu, ali i Eurobasketu iduće godine bez da su za to morali odigrati kvalifikacije.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE