Vitali: Idemo u Miami dati sve od sebe

Array

Splitski “hakleri” pod timskim imenom Statisti osvojili su prestižni turnir u Madridu, koji se igrao u sklopu Fiba World Tour natjecanja, o čemu smo izvijestili jučer. Danas smo porazgovarali s jednim Statistom, Tonijem Vitalijem, koji je iznio svoje dojmove s turnira.

Statisti su prvo osvojili Intersport Basket Tour u Hrvatskoj te se plasirali na turnir u Madridu, na kojem su se ekipe borile za prva dva mjesta, koja vode na završni turnir u Miami. “U Madrid smo išli bez pritiska, vjerujući u svoje mogućnosti i nadali smo se finalu i odlasku u Miami iako smo znali da neće biti lako”, rekao je Toni o očekivanjima od madridskog turnira.

Nakon prvog dana turnira Statisti su bili drugi u svojoj skupini i u četvrtfinalu ih je čekala ekipa iz Kranja. Četvrtfinale je u svim košarkaškim natjecanjima najteža utakmica, a tako se ispostavilo i za Splićane: “To se ispostavilo točnim, četvrtfinale je bilo naša najteža utakmica na turniru, neizvjesna do samog kraja. Susret smo prelomili ubačajima iza linije 6,75 što je svakako forte naše ekipe.”

U polufinalu čekala ih je iznimno jaka ekipa iz Litve: “U polufinalu smo igrali protiv litavske ekipe koja je bila favorit turnira i koja je dotad bila neporažena uz briljantnu igru. Od samog početka smo ih ostavili bez rješenja agresivnom obranom zatvorivši reket i kroz susret smo samo povećavali prednost do konačnih 18-10.”

Prolaskom u finale osiguran je nastup na završnom turniru u Madridu, no Splićani se nisu ovdje htjeli zaustaviti.

“Finale nam je donijelo ekipu iz Ljubljane koju smo poznavali otprije i znali smo kako trebamo reagirati obrambeno protiv njih. Utakmica nije bila neizvjesna, od početka smo kontrolirali rezultat granitnom obranom i na koncu tricom Vrdoljaka pobijedili 21:10, izborivši tako put u Miami na završni Masters FIBA World Toura gdje će se 12 najboljih streetball ekipa na svijetu boriti za titulu najboljeg na svijetu i za ček od 30.000 dolara”, pojasnio je Toni koji će sa suigračima Dujom Kaliternom, Božidarom Vrdoljakom i Tonijem Mindoljevićem podijeliti nagradu od 12.000 dolara, koliko su osvojili za prvo mjesto.

Nakon uvjerljivog slavlja u Madridu Statisti se mogu nadati i dobrom rezultatu u Miamiju, ali Vitali ističe da idu ondje bez opterećenja s ciljem pružiti sve od sebe: “U Miami idemo bez pritiska, znamo da je to iznimno jak turnir, dat ćemo sve od sebe i nadati se najboljem.”

Toni se još želio i zahvaliti svima koju su pomogli ekipi na njihovom putu do Miamija: “Za kraj bih se želio zahvaliti Bojanu Čekadi koji nas je poslao u Madrid kao državne pobjednike te Cedeviti koja nam je izašla u susret u svrhu pokrivanja dijela putnih troškova. Također bih se želio zahvaliti dobrim ljudima koji su nam pomagali i prije – Splitsko-dalmatinskoj županiji, općini Jastrebarsko, pizzeriji ‘Maslina’, Roku Ukiću, Damjanu Rudežu, Hrvoju Periću, Vedranu Vukušiću, gradonačelniku Kaštela Jošku Berketu i Tomislavu Zaninoviću iz GK ‘Bačvice’.”

Ovim putem još jednom čestitamo Splićanima i želimo im da se što bolje pripreme za završni turnir u Miamiju koji je na rasporedu 22. i 23. rujna te da daju sve od sebe protiv najboljih streetball ekipa na svijetu, a ako ih sportska sreća posluži možda se vrate kući i bogatiji za 30.000 dolara.

Related Articles