Vitali u zadnjoj sekundi donio Alkaru pobjedu

Array

Odlična košarkaška večer u Sinju. Alkar je ugostio riječki Kvarner i u zadnjoj sekundi došao do pobjede. Splićanin, Toni Vitali, uspio je nekako u zadnjem napadu ugurati loptu u koš za oduševljenje 500 domaćih navijača.

Sinjani su čak i slabije otvorili susret. Gosti su imali inicijativu i već nakon par minuta igre serijom 9:0 došli na sedam poena prednosti, pa je Damir Milačić ranije morao zvati minutu odmora.

Domaćini se nakon toga nisu uspijevali u potpunosti vratiti u egal. Riječani su za sve imali rješenje i na odmor su otišli s plus sedam. U nastavku je čak i došlo do dvominutnog prekida jer je glavni sudac susreta zatražio udaljavanje jednog domaćeg navijača iz dvorane. Navijač je burno reagirao na jednu sudačku odluku, no u hrvatskoj košarci je sve moguće pa ne treba to gledati kao iznenađenje.

Domaćini su proigrali u posljednjih deset minuta. Bilandžić i Kanaet vratili su Alkar u egal i odveli ih u triler završnicu. Posljednja minuta susreta bila je dostojna NBA doigravanja. Moglo bi se reći čak i posljednjih deset sekundi. Naime, Josip Boban polaganjem donosi Alkaru plus jedan sedam sekundi prije kraja, da bi Veljačić u stilu Paula Piercea iz okreta vratio prednost gostima tri sekunde do kraja. No, tada se ukazao Toni Vitali i sa zvukom sirene ubacio za pobjedu i erupciju oduševljenja na terenu i tribinama.

Related Articles