#234

Vitamini gostuju protiva Diawa, Pietrusa i Prepeliča

U srijedu u 20:30h Cedevita u sklopu 5. kola A skupine Eurokupa u Francuskoj gostuje kod Levalloisa. Zagrepčani trenutno u spomenutom natjecanju imaju omjer 2-2, dok su Francuzi na 0-4. Momčad Jure Zdovca u prvom je kolu kod kuće izgubila od Fiat Torina, tako da bi eventualnom gostujućom pobjedom anulirala taj poraz.

“U toj grupi su sve ekipe koje mogu u jednoj utakmici iznenaditi i odigrati odličnu utakmicu. Sigurno da i Levallois ima tu kvalitetu. Imali su nekih problema i ozljede. Ne igraju baš dobro, ali to ne znači da prije ili kasnije neće početi. Moramo biti oprezni. Mi još imamo taj kiks s Torinom kući iz prvog kola, a s druge strane Levallois bi se, ako nas pobijedi, vratio u igru. Bit će to teška utakmica i velika je odgovornost na nama. Moramo sigurno odigrati dobro, biti pametni i ne dopustiti im da se razigraju da dobijemo tu utakmicu”, izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Kakva je Levallois momčad po stilu igre?

“Čak ne bih rekao da je tipična francuska momčad zbog toga što ne igraju brzo. Francuzi obično igraju brzo. Oni imaju neke igrače koji su stariji, iskusniji, tako da igraju dosta kontroliranu sporu košarku. Imaju iskustva i sigurno će napraviti sve da tu utakmicu dobiju”, rekao je strateg Zagrepčana.

Cedevita je upisala osam pobjeda zaredom i Filip Krušlin nada se devetoj: “Mislim da imamo u srijedu dosta realne šanse za prvu gostujuću pobjedu u Eurokupu, iz razloga što je Levallois ekipa koja je u lošem ritmu, a mi smo u naletu od osam pobjeda zaredom. Tako da mislim da sigurno trebamo iskoristiti tu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. U dobroj smo igračkoj formi, napadačkoj i obrambenoj. Sigurno da nas očekuje jedna teška utakmica, ali mislim da imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat, a to je pobjeda koja bi nas približila još jedan korak bliže prolasku u Top 16 Eurokupa.”

S prosječno 18 poena po utakmici prvi strijelac Levalloisa u Eurokupu je Klemen Prepelič, kojeg Krušlin dobro poznaje.

“Radi se o jako kvalitetnom igraču. Imao sam dosta puta priliku igrati protiv njega, zadnje u reprezentaciji ovog ljeta. Mislim da im je on napadačka prva opcija i jako je kvalitetan igrač. Treba se dobro spremiti cijela ekipa, što individualno, što kolektivno i pokušati zaustaviti njega kao igrača”, izjavio je Krušlin.

Cedevita na put kreće u utorak u 7:00h ispred Doma košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu (let za Pariz u 9:05h). U Zagreb slijeće u četvrtak u 14:20h, a već od 19:00h istog dana igrat će utakmicu 6. kola HT Premijer lige protiv Škrljeva.