Vječno osporavan, a rekorder Eurolige

Array

Kakav paradoks. Prekaljeni i iskusni hrvatski centar od jučer je rekorder po broju pogođenih dvica u Euroligi. Vječno osporavan i kritiziran od košarkaške javnosti u Hrvatskoj zbog slabijih igara za reprezentaciju. Zbog toga mnogi smatraju da nam više nije potreban. Stvarno zanimljivo razmišljanje, a usudio bi se reći kako je on još uvijek naš najbolji centar. Inteligentan igrač, odlične leđne tehnike i osjećaja za dodavanje. Svaki trener bi volio takvog igraća imati u momčadi. Jedino mi ga ne želimo. No, budimo realni nije on loš u reprezentaciji jer nije kvalitetan igrač. On je kapetan Barcelone, naravno da je kvalitetan. Mi moramo napokon shvatiti kako Hrvatska reprezentacija već godinama ne zna iskoristiti kvalitete naših centara. Već godinama nemamo sustav u igri u kojem bi nam Tomić mogao biti najbolji igrač.

Mogu se složiti s navodima nekih ljudi kako je ponekad premekan, ali reći kako nema mjesta u reprezentaciji je smiješno. U ovakvim kvalifikacijskim ciklusima odnosno prozorima, Ante Tomić bi nam dobro došao kao budali šamar i to je istina. Prvi puta kada je odbio reprezentaciju bilo je to zbog obiteljski razloga, od tada njega nema. Možda je umoran od reprezentativnih akcija, a možda mu je već dosta kritiziranja od strane košarkaških laika koji se sjete da postoji košarkaška reprezentacija tek za vrijeme nekog prvenstva. U svakom slučaju Tomić se zauvijek upisao u povijest Eurolige kao jedini do sada s ovim uspjehom i zbog toga moramo biti ponosni. Zaboravimo reprezentaciju i poneke loše partije te se prisjetimo utakmica u kojima je rušio Real, CSKA i ostale velikane.

Uz to, lijepo je vidjeti kakva je sve imena ostavio iza sebe Ante: Mike Batiste, Felipe Reyes, Paulius Jankunas, Georgios Printezis, Nikola Vujčić, Luis Scola, David Andersen, Kyle Hines, Vassilis Spanoulis.

Sve od reda legende i vrhunski igrači, a na vrhu je naš centar i od ove godine kapetan košarkaškog velikana. Možda ga više nećemo gledati u reprezentaciji, ali ćemo sigurno još neko vrijeme uživati u njegovim majstorijama jer on još uvijek može odigrati kao u mlađim danima.

Related Articles