Vladimir Anzulović uoči Škrljeva: “Favoriti smo, vjerujem da će momci ostaviti srce na terenu”

Na Gripe u sklopu 14. kola HT Premijer lige u nedjelju u 18 sati stiže Adria Oil Škrljevo. Iza “Žutih” su naporne utakmice i duga putovanja, ali trener Vladimir Anzulović se nada da se to neće odraziti na njegove igrače.

“Moramo najozbiljnije shvatiti utakmicu, Škrljevo se pojačalo, doveli su mladog reprezentativca Uljarevića koji je zapaženo nastupao i za seniorsku reprezentaciju. Oni su u borbi za ostanak, mi smo pri vrhu. Bez obzira u kakvom sastavu bili, mi smo favoriti. Nismo generalno u nekoj svježini, pa i to budi na dodatni oprez. Teško da možemo nekoga razbiti, slaviti protiv nekoga baš uvjerljivo, ali nadam se da će momci pružiti maksimum kao što su i u zadnjih par utakmica ostavili srce na terenu” rekao je Anzulović.

U prvom dijelu sezone Split je bio siguran na gostovanju kod Škrljeva, tada su “Žuti” slavili 89:74, ali u momčadi su bili Maj Kovačević (22 poena) i Jamel Morris (13 poena) na koje Anzulović više ne može računati zbog ozljeda.

“Mi smo po rosteru tim s većim rejtingom. Nemamo što puno filozofirati, ali treba to pokazati na terenu. Treba na parketu pokazati jesmo li bolji” kaže Anzulović.

Bit će zanimljivo vidjeti dvoboj dvojice najperspektivnijih “jedinica” hrvatske košarke Mate Kalajžića i Karla Uljarevića.

“Mate u zadnjih par utakmica pokazuje znatni napredak. On je prvi puta ove godine u ulozi nositelja. Nije lako momku s 20 godina staviti takav teret na leđa, da nosi klub kao što je Split” zaključio je Anzulović.