Vodičanke neuspješne u Crnoj Gori

Array

U osmom  kolu regionalne WBFAL lige igračice Vodica su gostovale u Crnoj Gori kod Rolinga iz Nikšića. Domaća ekipa se pokazala kao bolja u ovom susretu i uvjerljivo slavila protiv mlade gostujuće ekipe.

Roling-Vodice 83:61 (25:12, 47:26, 62:42)

Roling: Đurović 31, Lavor 14, Krivokapić 10, Vučić 10, Stanišić 9, Popović 4, Nikčević 3, Orbović 2,
Vodice: Brajković 20, Silov 19, Križanac 11, Mišura 6, Skorić 5

No krenimo od početka. Prva četvrtina je dala naznake kako će izgledati ostatak susreta. Nikšićanke su polako gradile svoju prednost  koja je rasla iz minute u minutu.  Do kraja prve četvrtine već je bilo 25:12. Druga četvrtina je protekla isto kao i prva tako da je do poluvremena pitanje pobjednika već bilo riješeno.

Iako su imale u ovom susretu izvrsnu Anamariju Brajković kojoj se priključila i Josipa Silov to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije zaprijeti Rolingu.

Drugo poluvrijeme su domaće cure malo usporile i igrala se cijelo vrijeme izjednačena utakmica gdje su Vodičanke pokušavale smanjiti razliku i uvesti utakmicu u neizvjesne vode no to im nije polazilo za rukom. Utakmica je završila rezultatom 83:61.

Najbolja igračica susreta je bila Đurović iz Rolinga koja je postigla 31 poen, dok je kod Vodica Anamaria Brajković sa šest trica i 20 poena sve ukupno uništavala zonsku obranu Nikšićanki.

Pomoćni trener Vodica Ante Roca nakon susreta je izjavio : “U dobroj napadačko šuterskoj večeri pogodili smo 10 trica , Brajković 6, njihovu zonu 2-3 uspijevali smo kažnjavati vanjskim šutom. Ali nismo obrambeno uspjeli kontrolirati njihovu unutrašnju igru i napadački skok. Izostankom zbog bolesti Petre Juričev njihovi centri Lavor i Đurović dolazili su do laganih koševa i na tome gradili razliku.”

U devetom kolu u derbiju začelja Vodičanke će dočekati ekipu Trebinja 03.

Related Articles