Vojvodina tuži ABA ligu

Nakon što je objavljeno da je Vojvodina Srbijagas ostala bez ABA lige, čelnici tog kluba odlučili su se na tužbu.

Kao što je i poznato, četvrtoplasirani klub iz prvenstva Srbije bio je dužan uplatiti 150 000 eura do 5. srpnja, koliko košta pozivnica za spomenuto natjecanje. Kako klub to nije učinio u datom roku, ista pozivnica upućena je petoplasiranom klubu, Radničkom iz Kragujevca.

Klub iz Novog Sada do datog roka uplatio je 30 000 eura, a zahtjev za plaćanje u ratama im je odbijen. Problem leži u tome što niti HKK Široki nije ispunio svoje obaveze na vrijeme, a dobio je pozivnicu te kriteriji općenito nisu isti za sve.

Direktor Vojvođana, Aleksandar Grmuša, izjavio je sljedeće:

Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj povijesti ovog natjecanja predstaviti na sudu preko ULEB-a, pošto jedino tu možemo doći do rješenja.”

Predsjednik ABA lige Radovan Lorbek, prije sastanka je rekao da nema drugih klubova koji nisu ispunili zahtjeve. Poslije smo saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebne dogovore s ABA ligom oko plaćanja za sudjelovanje u natjecanju. Nama to nije dopušteno, iako smo s managerom natjecanja, Romanom Liscem, imali usmeni dogovor da ćemo razriješiti sve probleme.”