Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Vojvodina tuži ABA ligu

  Nakon što je objavljeno da je Vojvodina Srbijagas ostala bez ABA lige, čelnici tog kluba odlučili su se na tužbu.

  Kao što je i poznato, četvrtoplasirani klub iz prvenstva Srbije bio je dužan uplatiti 150 000 eura do 5. srpnja, koliko košta pozivnica za spomenuto natjecanje. Kako klub to nije učinio u datom roku, ista pozivnica upućena je petoplasiranom klubu, Radničkom iz Kragujevca.

  Klub iz Novog Sada do datog roka uplatio je 30 000 eura, a zahtjev za plaćanje u ratama im je odbijen. Problem leži u tome što niti HKK Široki nije ispunio svoje obaveze na vrijeme, a dobio je pozivnicu te kriteriji općenito nisu isti za sve.

  Direktor Vojvođana, Aleksandar Grmuša, izjavio je sljedeće:

  Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj povijesti ovog natjecanja predstaviti na sudu preko ULEB-a, pošto jedino tu možemo doći do rješenja.”

  Predsjednik ABA lige Radovan Lorbek, prije sastanka je rekao da nema drugih klubova koji nisu ispunili zahtjeve. Poslije smo saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebne dogovore s ABA ligom oko plaćanja za sudjelovanje u natjecanju. Nama to nije dopušteno, iako smo s managerom natjecanja, Romanom Liscem, imali usmeni dogovor da ćemo razriješiti sve probleme.”

  zadnje objave