Video: Vrijednosnice Osijek i Rudeš osigurali juniorsku poluzavršnicu PH

Array

Sve je više sigurnih sudionika poluzavršnih juniorskih turnira Prvenstva Hrvatske, a doznali smo i prvog prvaka regije. Nakon Cibone, Cedevite, Dubrave i Šibenika svoje mjesto među deset ponajboljih juniorskih momčadi osigurali su Vrijednosnice Osijek i Rudeš.

Vrijednosnice u nedjelju u Dardi igraju posljednju zaostalu utakmicu protiv Osječkog sokola. Do sinoć im je trebala pobjeda za prvo mjesto kako bi bili ispred Košarkaškog kluba Sedam s kojim su imali isti broj poraza, ali i međusobnu pozitivnu koš razliku.

Nakon jučerašnjeg poraza Sedmice od Sokolova (94:82), mladi Brokeri u posljednju utakmicu lige mogu ući bez imperativa. Vrijednosnice su ujedno prva ekipa koja je prvak regije, a prema našim informacijama poluzavršnica će biti u Osijeku sa sličnim klubovima kao kadetska prije dvije godine. Podsjetimo, tada je u Dardi Cibona bila prva, Vrijednosnice su drugim mjestom napravile povijesni uspjeh, a ispod crte su bili Zadar, Rudeš i Zagreb. Kako sada stoje stvari, umjesto Zagreba će igrati predstavnik Sjevera.

Rudeš je sinoć uhvatio posljednji vlak i pobjedom u Dubravi zaključio listu klubova Centra koji će sudjelovati na poluzavršnim turnirima. Teško do kraja može biti promjena u redoslijedu, ali s obzirom na preostale utakmice mogli bi se kladiti da će Cibona biti prva, Cedevita druga, Dubrava treća, a Rudešani ispred Mladosti četvrti. Na priloženom videu pogledajte utakmicu uz komentar Krešimira Galića i Ivana Lozanića.

Bolji je bio Rudeš koji je u Dubravi slavio uvjerljivu pobjedu 93:73. Gosti puni samopouzdanja i želje da pobjedom potvrde odlazak na poluzavršni turnir u potpunosti su nadigrali oslabljene lavove koji su nastupili bez Petra Perića, a nakon više od dva mjeseca na parket se vratio Ivan Miličević.

U sinoćnjoj utakmici Rudeš je već u 4. minuti poveo 19:2 uz raspoložene Tomislava Cvitkovića i Ivana Skorupana, a Dubrava je tek u završnici prvog poluvremena uspjela smanjiti na 43:35, te bila u mogućnosti se vratiti u susret. Sve dvojbe reješene su sredinom treće četvrtine kada su gosti serijom 15:4 otišli na 20 razlike (62:42). Razigrali su se Ivan Tvrtko Majić i Krešo Ljubičić za najvećih + 23 (69:46) u 29. minuti.

Do kraja susreta igralo se koš na koš, a gosti su s zadnjom sirenom započeli sa slavljem jer će po prvi puta u povijesti zaigrati na juniorskoj poluzavršnici.

SKUPINA A SKUPINA B
** Zadar/*GKK Šibenik (1. jug) * Cibona (1. Centar)
** Kvarner/Pula (1. Zapad) ** Križevci (1. Sjever)
* Cedevita (2. Centar) Vrijednosnice Osijek (1. Istok)
* Dubrava (3. Centar) * Šibenik/**Zadar (2. Jug)
** Jolly JBŠ/Split (3. jug/razigravanje) * Rudeš(4. Centar)

* Osiguran plasman – moguća promjena skupine zbog poretka u ligi ** Nije osiguran plasman – Favorit(i)/u prednosti pred ostalim klubovima

Poluzavršnica će se igrati od 8. do 12. travnja, a Final Four je na rasporedu 2. i 3. svibnja.

PH Juniori: Kojih deset klubova će na poluzavršnicu?
Kalendar PH za mlade, mlađi kadeti Belišća prvi osigurali poluzavršnicu

Related Articles