Vrijednosnice protiv Jollyja upisale treću pobjedu

Array

U svojoj osmoj utakmici Vrijednosnice su u Osijeku upisale treću pobjedu u sezoni. Domaćin je tek u posljednjoj četvrtini slomio šibenski Jolly te na posljetku slavio rezultatom 88:79.


Osijek – Jolly JBS 88:79 (22:22; 41:39; 63:59)

Osijek: Bičvić 8, Šarac 16 (5as), Tončinić 31 (8sk), Pandurić 22 (5as), Došen 3, Kujundžić, Meznarić, Buha 8, Krajina, Jakov.

Jolly: Gulam 5, Katura 16 (7sk), Mrva 18, Vrlika 13, Subotić 9, Pavletić 3, Najev 4, Šekelja 4, Junaković 7, Bilanović, Perković, Roso.


Iako sa samo šest igrača u rotaciji, Vrijednosnice koje od ove godine igraju utakmice u dvorani Gradskog vrta u Osijeku, uspijevale su sve do zadnje četvrtine držati egal rezultat. Netko bi pomislio da će se zbog svoje kratke klupe u ključnim trenutcima utakmice raspasti, no, dogodilo se potpuno suprotno. Osijek je podigao u višu brzinu i slomio šibensku momčad, ponajviše zahvaljujući Filipu Tončiniću koji je utakmicu završio s 31 poenom i osam skokova.

Vrijedi spomenuti kako njegov učinak ne bi bio takav da nije bilo Luke Pandurića i Aljoše Šarca koji osim što su zabijali, davali su asistencije iskusnom centru. Prvi je zabio 22 poena, dok je potonji ubacio njih 16, a obojica su podijelili pet asistencija. Kod Bankara prvi strijelac je bio Mate Mrva s 18 ubačaja, dok su Luka Katura i Paško Vrlika upisali 16, odnosno 13 koševa.

U sljedećem kolu Brokeri gostuju kod Gorice dok su Šibenčani slobodni.

Related Articles