Vrkić i Božić pozvani u reprezentaciju

Array

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović napravio je dvije izmjene na popisu igrača pozvanih na prvo reprezentativno okupljanje 10. srpnja u Zagrebu.

Zbog ozljede iz momčadi je ispao Cedevitin Fran Pilepić, dok je drugi Hrvat, Duje Dukan uklonjen s popisa jer neće moći prisustvovati prozivci u Zagrebu.

Naime, Dukan je dobio poziv Sacramento Kingsa za nastup u NBA Ljetnoj ligi koja će se održavati od 10. do 20. srpnja u Las Vegasu. Povlačenje Dukana s priprema reprezentacije uopće ne čudi pošto Dukan ne bi imao realne šanse konkurirati za konačni popis reprezentativaca koji će predstavljati Hrvatsku na Eurobasketu.

Njih dvojicu u reprezentaciji će zamijeniti Zoran Vrkić i Luka Božić.

Riječanin Zoran Vrkić ove je sezone u A-1 i A-1 Ligi za prvaka nastupao za GKK Šibenik upisavši ukupno 21 nastup. S 15,9 koševa po utakmici bio je drugi strijelac Lige za prvaka.

19-godišnji Luka Božić odigrao je ove sezone 34 utakmica u dresu košarkaškog kluba Zagreb te je bio peti strijelac prvog dijela A-1 natjecanja s 15,1 koševa po utakmici. Trenutno se nalazi u Grčkoj gdje s U-19 reprezentacijom predstavlja Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu.

Related Articles