Vrsaljko: Pravo je vrijeme za odlazak u inozemstvo

Array

Jedna od nositeljica hrvatske reprezentacije i nadolazeća zvijezda Marija Vrsaljko zasigurno će imati velike koristi u daljnjoj karijeri od olimpijskog turnira, prvog u povijesti na kojem je sudjelovala hrvatska ženska košarkaška reprezentacija.

Ona će igrati važnu ulogu za Perfumerias Avenida u Španjolskoj ove sezone, a zatim igrati  značajnu ulogu i iduće godine za Hrvatsku koja će se natjecati na Eurobasketu žena u Francuskoj.

Prekrasan je osjećaj igrati na Olimpijskim igrama po prvi put, a početak natjecanja protiv momčadi SAD-a napravio je start još  posebnijim“, rekla je Marija. “Bili smo jako zadovoljni s našom izvedbom protiv Amerikanki, jer ipak SAD je najbolja ekipa na planeti. Igrati protiv Diane Taurasi, jedne od mojih košarkaških uzora je bio poseban osjećaj. Mislim da smo pokazali puno samopouzdanja u toj utakmici.

Često  najbolji način za procjenu kvalitete igrača je pitati protivnika o njoj. Tina Charles, reprezentativka SAD-a, je za Vrsaljko rekla: “Stvarno nas je uništavala u reketu, pogodila je 8 šuteva od 11 i malo nam zagorčala život.

Charles je poznavala Vrsaljko od ranije jer su obje igračice nastupale u ženskoj Euroligi, u kojoj će i ove sezone možda igrati jedna protiv druge.

Vrsaljko je napustila Gospić i otišla po prvi put u inozemstvo igrati za Perfumerias Avenidu. Ona će se i  dalje razvijati i trebala bi  biti jedan od najboljih igračica na Eurobasketu sljedeće sezone  kada će  Hrvatice pokušati doći do Svjetskog prvenstva.

“Sretna sam što ću igrati za Salamancu (Perfumerias)”, izjavila je lijepa Zadranka te za kraj poručila: “Igrala  sam dobro u Hrvatskoj, ali mislim da je došlo pravo vrijeme da odem igrati u inozemstvo.

Related Articles